Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Challandagen: En dag för gemenskap och glädje i Charlottesborg

08 maj 2024 I lördags var det återigen dags för den årliga Challandagen, som äger rum i bostadsområdet Charlottesborg i Kristianstad. Det är nätverket Charlottesborg/Vilan som tillsammans skapar denna dag för både boende och besökande. En härlig tillställning som samlade cirka 300 deltagare.
Bilder från Challandagen i Charlottesborg.

Challandagen kan beskrivas som ett stort knytkalas av aktiviteter, där var och en bidrar till gemenskapen. Under Challandagen erbjöds en mängd olika aktiviteter som spred glädje och gemenskap i Charlottesborg. Barn kunde njuta av en leksaksloppis, medan våffelcaféet stod redo tack vare promenadgruppen. Inte mindre än 180 hamburgare grillades av en brf-styrelse, och vaktbolaget överraskade med ett uppskattat godisregn. Rädda Barnen anordnade en spännande tipspromenad, medan Fritidsbanken erbjöd käpphästridning för de modiga. En hoppborg, sponsrad av LF Göinge Kristianstad, lockade till lek, medan Framtidsverkstaden erbjöd ansiktsmålning för de konstnärliga. Fritidsgårdsforum, under ledning av Carola Ivarsson, bjöd på musik och underhållning på scenen. Dessutom var politiska partier på plats för att lyssna på medborgarnas röster, och Räddningstjänsten hälsade på för att visa sitt stöd. Tack vare sponsring från Sparbanken Skåne kunde Tuta och kör sprida glädje bland deltagarna. HSB Skåne var också högst delaktiga med personal på plats och aktiv medverkan i planeringen av evenemanget.

Nätverket Charlottesborg/Vilan träffas 3-4 gånger per år och samverkar för att erbjuda olika verksamheter och aktiviteter till boende och verksamma i stadsdelen. Bland de medverkande finns Kristianstad Fritidsgårdsforum, kommunala förvaltningar, skolan, vårdcentralen, LF Göinge Kristianstad, CitySkol IF, Fritidsbanken, Bokbussen, Securitas, Rädda Barnen, kyrkan, Räddningstjänsten, Civilförsvaret, HSB Skåne samt bostadsrättsföreningarna Sting och Charlottesborg.

Challandagen är en viktig del av gemenskapen och en möjlighet för alla att komma samman och njuta av en dag fylld av glädje och samhörighet.