Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Så här gör du för att börja bospara i HSB

Börja spara till en kontantinsats och trygga ditt eller dina barns framtida boende. Med HSB Bospar ger du dina pengar möjlighet att växa samtidigt som du samlar poäng som kan ge förtur till HSBs cirka 25 000 hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter runt om i Sverige. HSB Bospar erbjuder ett enkelt sätt att spara till ett framtida boende där du väljer sparformer efter dina behov.

Kom igång med ditt bosparande

1

Bli HSB-medlem

För att bospara behöver du vara medlem i HSB. Medlemskapet ger dig olika förmåner och erbjudanden, bland annat kostnadsfri juridisk rådgivning och medlemstidningen Hemma i HSB.
Bli medlem här

2

Öppna ett HSB Bosparkonto

Registrera dig som kund hos Danske Bank och öppna ett HSB Bosparkonto, det är utgångspunkten för ditt bosparande.
Till Danske Bank

3

Börja spara

Gör en engångsinsättning eller lägg upp en stående överföring från din bank till ditt HSB Bosparkonto. Kontonumret ser du i Danske Banks internetbank, app eller i bekräftelsebrevet.
Till internetbanken

Ta första steget mot ditt drömboende!

Här hittar du våra guider för att börja bospara

Börja bospara med BankID:

Börja bospara åt minderårig:

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank

Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå/HSB ISK. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Läs mer: HSBs bosparregler