161028 Sätt lökar, adoptera rabatt och odla i pallkrage!

28 oktober 2016 Hösten är här, men naturen sover inte. Dags att tänka på nästa gröna säsong!

Sätt lökar redan nu!
Vi har köpt in mängder av lökar, som redan nu ska sättas och komma upp som glada överraskningar till våren. Du hämtar lökar i trädgårdsförrådet på gaveln av Vantgatan 3 H. Skriv på kartan på väggen var och vilka typer av lökar du sätter. Har du adopterat en rabatt får du gärna sätta lökar där – men inte i de rabatter som HSB sköter åt oss.

Adoptera en rabatt!
Vill du adoptera en rabatt, dvs sköta den, rensa ogräs, köpa in plantor och få den att blomstra som aldrig förr? För att få veta vilka rabatter som är ”lediga”, se listan i trädgårdsförrådet på gaveln av Vantgatan 3 H, eller kontakta förtroendemannen. Föreningen betalar växterna.

Dags att se över odlingslotterna!
Nu är det dags att göra i ordning pallkragen för vintern, kanske gräva ur jord som du kan lägga i de öppna kompostgallren, eller i containern på Kravellgatan. Vill du inte odla nästa år, tala redan nu om det för förtroendemannen, som då kan ge lotten till någon ny. Är du är intresserad av att börja odla, anmäl dig till förtroendemannen.

En stor vits med att odlingslotterna är samlade på några ställen är att de ska vara en plats för gemenskap och trivsel mellan medlemmarna. Det är inte tillåtet att sätta ut egna pallkragar. Har du en sådan, ta bort den snarast. Under vintern forslas den annars bort. ”Utökade lotter” i spänner etc är inte heller tillåtet och dessa forslas också bort.