160311 Ta chansen att påverka − bli styrelsemedlem!

11 mars 2016 Vi bor alla i en bostadsrättsförening, Brf Gråberget. Det betyder att vi gemensamt är ansvariga för fastigheter och området vi bor i. I praktiken innebär det att vi tillsammans tar viktiga beslut angående våra bostäder på föreningsstämman, och att vi också väljer en styrelse för föreningen som sköter det löpande arbetet.

Är just du intresserad av att arbeta i styrelsen? Vi har mycket att vinna på en styrelse där olika bakgrunder, åldrar och kön finns representerade. Styrelsearbete är givande och utvecklande, med varierande uppgifter utöver styrelsemöten och många tillfällen att träffa nya människor, både andra i styrelsen och övriga medlemmar i föreningen.

Vår styrelse består idag av ordförande, vice ordförande, sex ledamöter och en HSB-representant. I år ska vi välja sex ledamöter och därmed ökar vi antalet ledamöter med två. Två ledamöter från förra året valdes på två år och har ett år kvar av sina mandat. Vi ska dessutom välja en revisor och en revisorssuppleant, vars uppgift är att granska styrelsens arbete, tillsammans med en HSB utsedd revisor.

Det är på föreningsstämman den 12 maj som vi genomför valen. Inför detta sätter årets valberedning ihop ett förslag, och till detta behöver vi nomineringar. Alla är välkomna att ställa upp till val, särskilt efterfrågas i år personer som har kompetens inom ekonomi, juridik eller projektledning.

När styrelsen är vald, gör den själv en uppdelning av befattningar och arbetsuppgifter. Det som alla styrelsemedlemmar förväntas göra utöver styrelsemöten är att, efter förmåga, delta i olika projekt som drivs inom föreningen.

För förtroendearbete inom föreningen utgår arvode.

Har du frågor eller vill nominera dig själv eller någon annan i föreningen, kontakta oss i valberedningen, senast den 31 mars.

Malin Egardt, e-post egardt_malin@hotmail.com, telefon 0767-74 09 57
Theresia Ivarsson, e-post bm.ivarsson@gmail.com, telefon 0705-55 81 64