170206 Dags att nominera!

06 februari 2017 Ta chansen att påverka - bli styrelsemedlem!

Vi bor i en bostadsrättsförening, Brf Gråberget. Det betyder att vi gemensamt äger husen vi bor i och sköter dem och området vi bor i. Det löpande arbetet under året görs av en styrelse som vi väljer på årsstämman.

Är du intresserad av att arbeta i vår bostadsrättsförenings styrelse? Känner du någon som du tycker borde vara med i styrelsen? Vi behöver en styrelse där olika bakgrunder, åldrar och kön finns representerade. Styrelsearbete är utvecklande och givande, med varierande uppgifter utöver styrelsemöten och många tillfällen att träffa nya människor, både andra i styrelsen och övriga medlemmar i föreningen.

Vår styrelse består för närvarande av tio personer valda av oss och en HSB-representant. Styrelsens arbete granskas av en revisor och en revisorssuppleant som valts av oss, samt en av HSB utsedd revisor. I år ska vi välja sex ledamöter, en revisor och en revisorssuppleant. Fyra ledamöter från förra året valdes på två år och har ett år kvar av sina mandat.

Det är på föreningsstämman torsdagen den 11 maj som vi väljer ledamöterna. Inför stämman sätter årets valberedning ihop ett förslag, och till detta behöver vi nomineringar. Alla är välkomna att ställa upp till val.

När styrelsen är vald, gör den själv en uppdelning av befattningar och arbetsuppgifter. Det som alla styrelsemedlemmar förväntas göra utöver styrelsemöten är att efter förmåga delta i olika projekt som drivs inom föreningen.

För förtroendearbete inom föreningen utgår arvode.

Har du frågor eller vill nominera dig själv eller någon annan i föreningen, kontakta valberedningen:

Viveca Råman, telefon 0703-10 01 40
Harald Nordius, telefon 0705-31 38 14.