Medlemsinfo November

28 november 2023

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSllZzZ1NmRQxBlpOJ-O6SLNILsjfJCSSQ5xj7EtPCjD25CYRvwHSB Brf Skörden – November 2023 

Hej Medlemmar!  

Vintern är på intåg och här kommer några nyheter från styrelsen. 

Avgiftshöjning 

Räntorna på våra lån har under det gångna året gått upp och så även övriga kostnader pga. inflationen. Genom att se över p-avgifterna, både för våra medlemmar och externa parter, föra dialog med banken samt göra justeringar i underhållsplanen har styrelsen kunnat få ner avgifts-höjningen så mycket som möjligt. För att ligga i fas med sparandekvoten i förhållande till vår 50-åriga underhållsplan, och fortsätta ha en god ekonomi i föreningen, har styrelsen beslutat att höja avgiften med 12% från och med den 1 januari 2024. 

 
 
 
 
 
 

Avgift (medlem) 

 
 
 
 
 

2023 

 
 
 
 
 

2024 

 
 
 
 
 

P-plats uppe 

 
 
 
 

250 

 
 
 
 

310 

 
 
 
 
 

P-plats nere 

 
 
 
 

350 

 
 
 
 

420 

 
 
 
 
 

P-plats el-laddning 

 
 
 
 

500 

 
 
 
 

550 

 
 
 
 
 

Kallgarage 

 
 
 
 

420 

 
 
 
 

580 

 
 
 
 
 

Varmgarage 

 
 
 
 

578 

 
 
 
 

780 

 
 
 
 
 

MC-garage 

 
 
 
 

250 

 
 
 
 

320 

Våra avgifter för P-platser och garage kommer att höjas den 1 januari 2024 enligt tabellen intill. Styrelsen har i arbetet med avgifterna jämfört våra avgifter med grannskapets och där har våra varit mycket lägre. Höjningen görs nu dels för att täcka upp för den höjda tomträttsavgiften för parkeringen, som höjdes med nästan 200 000 kr/år, och dels för att begränsa avgiftshöjningen för våra lägenheter. Även avgiften för övernattningslägenheten kommer att höjas från 300 till 350 kr/natt. 

Undercentralerna 

I början på november började arbetet med att renovera våra två undercentraler och det förväntas vara klart innan årsskiftet. Under vecka 47 påbörjas installationen av temperaturgivare i respektive lägenhet som kommer att ge oss större möjlighet att mäta och övervaka temperaturen i vårt system.  

Städdagen och Halloweenfest 

En blåsig lördag samlades cirka 30 medlemmar för att röja i ordning på våra gårdar och vid parkeringen. Vi undslapp nästan allt regn och fick några tunga saker och mycket småfix gjort. All hjälp, oavsett dagsform och kunskap, uppskattas. Efteråt åt vi lunch tillsammans i föreningslokalen. 

Skördens första Halloweenfest för barn blev väldigt lyckad! Utklädda barn och föräldrar fyllde föreningslokalen och pysslade spökklubbor, åt pizza och dansade i färgglatt discoljus. 

Styrelsen planerar för fler aktiviteter kommande år, mer information kommer runt årsskiftet. Om du skulle vilja ordna någon aktivitet, antingen som engångsföreteelse eller återkommande, är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen för att se vad föreningen kan bidra med. 

Volvo On Demand 

Bilpoolen Volvo On Demand har flyttat ner från parkeringsdäcket och fördubblats i antal, något som ger en bra service till våra medlemmar och en extra inkomst till föreningen. De fyra elbilarna hittas numera närmst biltvättbåsen.  

Inbrott 

Det har förekommit inbrott i cykelrum den senaste tiden. Styrelsen håller på att se över installation av bleck. Det är viktigt att alla kommer ihåg att stänga alla dörrar ordentligt efter sig och att felanmäla på SBC:s hemsida om någon dörr skulle krångla.  

 

Styrelsen önskar er en fin vinter! 

PS. Ladda gärna ner appen Min Förening för aktuella nyheter kring Brf Skörden.