Informationsblad Mars 2022 och Städdag 23.e April

19 april 2022 INFORMATION FRÅN STYRELSEN HSB TÄPPANMARS 2022

GÄLLANDE OBETALDA AVIER

Nu har det gått en tid sedan förvaltarbytet till SBC. Likt hanteringen hos HSB så kommer det även via SBC gå ut inkassokrav vid obetalda avier framöver. Vid tveksamheter kring era avier, kontakta kundtjanst@sbc.sealt. 0771-722 722

FELANMÄLAN OCH KUNDTJÄNST

Felanmälan skaenbart göras vid felavhjälpande ärenden, dvs. fastighetsspecifika -övriga ärenden, t.ex. frågor om betalning, parkeringsavtal etc. ska hanteras via sbc kundtjänst.Anmälan av fel: SBC's app Vår Brf alt. kundtjanst@sbc.sealt. 0771-722 722Administrativa frågor såsom betalningar: kundtjanst@sbc.sealt. 0771-722 722

SKÖTSEL AV GRÖNOMRÅDEN

Från och med i år tar föreningen över skötsel av samtliga rabatter och häckar, inklusive medlemmars. Anledningen är att vi vill skapa ett enhetligt intryck på våra innergårdar.

KONDENS I LÄGENHETERNA

Vi får titt som tätt in ärenden om att det är fuktigt i lägenheter, ibland till och med mindre fuktskador. Vi har självdrag i lägenheterna vilket innebär att luftcirkulationen är begränsad. Torkning av stora mängder tvätt blir därför ett problem och kan orsaka fuktskador.Har man som boende problem med fukt så är tvätt och torkning troligtvis en orsak till detta och som boende är man själv ansvarig för kondensskador som uppstår på grund av tvätt. Lösning är att:1. Torka på balkong 2. Öppna fönster och liknande vid torkning 3. Använda tvättstugorna.Generellt är det även viktigt att tänka på att alla ventiler ska vara öppna. Dessa finns i kök, sovrum och vardagsrum.

FÖREMÅL I ALLMÄNNA UTRYMMEN

Från och med nu kommer föreningen plocka bort och förvara föremål i allmänna utrymmen, t.ex. barnvagnar och cyklar. Om boende önskar hämta sina grejer får de kontakta fastighetsskötaren som då kommer debitera boende för den administration och arbetstid som går åt till att lämna ut t.ex. barnvagnen. Kostnad uppgår till 1hs arbetstid.Övriga föremål i allmänna utrymmen, t.ex. möbler, kommer slängas. Anledningen är att vi enligt brandskyddsregler inte får ha föremål i allmänna utrymmen. Barnvagnar ska ställas i barnvagnsrum alternativt cykelrum.

VÅRSTÄDNING OCH CYKELFÖRRÅDSRENSNING

Datum för vårstädning är satt till 23.e april, se separat infoblad för mer information. Samtidigt kommer vi även rensa förråden på övergivna barnvagnar, cyklar och rullator. Det är därför viktigt att ni märker upp de sin är era med namn och lägenhetsnummer och placerar dom i respektive förråd. Föremål i allmänna utrymmen kommer omhändertas/slängas enligt ovan.

Vänliga Hälsningar

Styrelsen