IMD-EL är nu infört i föreningen

30 juni 2023 I förra veckan gjordes de sista arbetena med att införa IMD-EL i föreningen. Det betyder nu att föreningen är din elleverantör framöver och kommer innebära att du som medlem får sänkta kostnader för din elanvändning. Du har eller kommer i dagarna få brev från din tidigare elleverantör om att ditt avtal är uppsagt. Det är en direkt konsekvens av införandet av IMD EL.

 

I maj 2022 beslutade en extra föreningsstämma att införa indvudell mätning och debitering av EL (IMD-EL) i föreningen. Det innebär att föreningen blir din elleverantör och din nätleverantör. I praktiken innebär det att alla i föreningen sparar pengar på nätavgiften då vi gemensamt står för den framöver för 7 nätpunkter jämfört med 237 som det var tidigare. Det kommer även vara möjligt för föreningen som större köpare av el förhandla elpriserna framöver och därmed få ett mer fördelaktigt pris än om varje individ i föreningen förhandlar själv.

 

Du har eller kommer få brev från din elleverantör om uppsägning på nät och elhandelsavtal

När föreningen köper el och ansvarar för nätavgifterna innebär det att dina tidigare avtal med ditt elhandelsbolag och Göteborgs energi som nätbolag kommer att avslutas. Detta är en direkt konsekvens av införandet av IMD. Det har skett automatiskt när föreningens elmätare kopplades in i slutet av juni på din lägenhet.

Då det sker i samband med inkopplande av IMD-el ska du som konsument inte drabbas av några extra kostnader för att avtalet sägs upp. Detta i jämförelse om du hade ringt och sagt upp avtalet själv inför inkopplingen.

Du kommer framöver få slutfakturorna från din tidigare bolag som du köpt elen av och Göteborgs energi för nätkostnaderna. När dessa är betalada kommer all el framöver att komma på din hyresavi.