Välkommen till HSB Göteborg (Välj ett annat område)

Hitta din drömbostad hos oss på HSB i höst Välkommen på nästa visning.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt
I Flatås planerar HSB cirka 70 lägenheter i brf Famnen.

I Flatås planerar HSB 70 lägenheter i brf Famnen. Här bor du nära centrum med bra kommunikationer och hela Änggårdsbergen och vackra Linné på promenadavstånd. Försäljningen startar inom kort.

Nu utvecklar vi nya bostäder vid Fräntorpsgatan. Med tanke på balkongernas sköna solläge har förenin

Nu utvecklar vi nya bostäder vid Fräntorpsgatan i östra Göteborg. Med tanke på balkongernas sköna solläge har föreningen fått namnet brf Västersol. Försäljningen startar inom kort.

HSB rf Boulevarden, ny fasadbild

HSB, bland andra, kommer att bygga nya bostadsrätter i Nya Hovås. Först ut är brf Boulevarden med ett läge nära natur, hav, kollektivtrafik och service. Försäljningen startar inom kort.

Nya Kvillebäcken växer upp och tar höjd för att bli Göteborgs trivsammaste bostadsområde. I brf Umbra byggs 68 ytsmarta bostadsrättslägenheter med smarta prislappar. Försäljning pågår.

I brf Verona i Kvillebäcken finns en inflyttningsklar lägenheter kvar om 4 rok.

I brf Verona i Kvillebäcken finns det nu endast en lägenhet kvar om 4 rok! Snabb inflyttning om du önskar.

I en vacker backe byggs tre 6-8 våningar höga punkthus, granne med Göteborgs största park, Hisingsparken. I brf Blåsippan blir det 74 bostadsrätter med yteffektiva planlösningar. Läget är högt, grönt och nära till city och natur. Försäljning pågår.

I brf Flatön bygger vi för radhusliv i lägenhet. Försäljning pågår.

I brf Flatön bygger vi för radhusliv i lägenhet. Försäljning pågår. Fåtal lägenheter finns kvar.

Nyheter

Kooperationen stöttar kampen mot ebola

HSB-föreningar över hela Sverige har samlat in 750 000 kronor till We Effects kampanj mot ebola. Samtidigt har även andra kooperativa företag samlat in flera hundra tusen kronor – pengar som ska användas för information och utbildning för att hindra smittan från spridas vidare till östra Afrika.

20 november 2014

Välkommen på visningar den 23 november!

På söndag visar vi våra fina nyproduktionsprojekt på Hisingen. Det är brf Verona, brf Umbra, brf Blåsippan och brf Flatön som du kan kika närmare på. Oavsett vilket HSB-projekt du väljer så får du ett tryggt boende med genomtänkta och hållbara valmöjligheter - från golv till tak. Ta chansen att hitta ditt drömboende redan i helgen!

19 november 2014

Välkommen till Kvillejul!

Lördagen den 29 november arrangeras Kvillejul mellan klockan 10.00 och 16.00 vid Kville Saluhall. På plats bjuds det bland annat på julmarknad, julsånger, lägenhetsvisning och granförsäljning. Dessutom kan du se den framtida stadsdelen avbildad i pepparkaka!

12 november 2014

Miljömedvetna testpersoner mellan 20 och 30 år sökes till den 19 november. 300 kr i ersättning!

HSB driver projektet HSB Living Lab. Ett projekt för att skapa framtidens boende. Detta är en mobil forsknings-, demonstrations- och bostadsarena som ska byggas på Chalmersområdet, invid Johanneberg Sciencepark och teknikparken. Här kommer ett sextiotal studenter och gästforskare i alla åldrar och nationaliteter att bo samtidigt som forskning på innovativ teknik, arkitektur och sociala samband ska göras. Projektet är tidsbegränsat på tio år och kommer att byggas av flyttbara moduler. Inflyttning är planerad till hösten 2015.

10 november 2014

Automatisk telefonist underlättar när du vill nå HSBs anställda

För att bli kopplad direkt till anställda på HSB finns en automatisk telefonist som går att ringa dygnet runt.

6 november 2014

Dags att nominera kandidater inför HSB Göteborgs stämma

Som medlem i HSB Göteborg har du möjlighet att lämna förslag på kandidater till olika förtroendeuppdrag inom HSB Göteborg. För att valberedningen ska hinna behandla inkomna förslag inför HSB Göteborgs stämma behöver du lämna din nominering senast 29 januari 2015. 

27 oktober 2014

Välkommen på visning den 19 oktober!

Längtar du också efter en nystart? Hos oss på HSB finns det många möjligheter att hitta ett nytt hem redan i vår. Oavsett vilket projekt du väljer så får du ett tryggt boende med genomtänkta och hållbara valmöjligheter från golv till tak. Vill du välja först av alla? Om du blir bosparare i HSB får du förtur till alla våra nybyggda bostadsrätter. Scrollar du ner ser du även vilka fler nybyggnadsprojekt vi har på gång.
Läs mer på hittabostad.hsb.se 

15 oktober 2014

Vi ses på Bostadsrättsmässan 21-22 november!

Den 21-22 november får den som bor, förvaltar eller bara är allmänt intresserad av bostadsrätten sitt lystmäte. Då är det nämligen dags för den stora Bostadsrättsmässan i Göteborg! Hänmta din fribiljett till mässan här.

29 september 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Lediga hyreslokaler

Här hittar du lediga kontor- och affärsverksamhetslokaler att hyra.

Nytt nummer av HSB Uppdraget

Läs den digitala version här...

Våra bloggar

Vi måste sluta prata om elefanten i rummet

Vissa åker på Biblioteksmässan i Göteborg och frotterar sig med författare och instagrammar en räckmacka. Andra åker till Bostadsmötet i Uppsala och kollar när forskare fumlar med en powerpoint och instagrammar en bostadslimpa. Jag valde Uppsala. Det var några år … Läs hela inlägget

Blanketter HSB Göteborg

Här hittar du blanketter för autogiro, överlåtelse, köpeavtal samt gåvobrev.
Ladda ner dem här direkt från nätet

Bostadsbristens pris

Drygt 200 miljarder kronor kan bostadsbristen komma att kosta Storgöteborg om vi inte dubblar byggtakten. Här är rapporten.

På väg mot ny adress?

Snabba och goda råd för dig som ska köpa och sälja bostad. Klicka här!

Lämna inget åt slumpen!

Läs mer om HSB Tryggt köp här!

Bostadens omätbara värden

Vill du beställa boken ”Bostadens omätbara värden”?  Klicka här:

Kvinna och flicka vid frukostbordet, man vid spisen. Foto: HSB arkiv

För oss medlemmar!

HSB BoKvar försäkring

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor