Välkommen till HSB Göteborg (Välj ett annat område)

Hitta din drömbostad hos oss på HSB i sommar. Välkommen till nästa visning.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

HSB-medlem, se hit! Få erbjudanden och förmåner direkt till din dator samtidigt som du gör en viktig insats för miljön. Det gynnar både ekonomin, miljön och våra möjligheter att kommunicera med varandra.

I Flatås planerar HSB cirka 70 lägenheter i brf Famnen.

I Flatås planerar HSB cirka 70 lägenheter i brf Famnen. Här bor du nära centrum med bra kommunikationer och hela Änggårdsbergen och vackra Linné på promenadavstånd.

Nu utvecklar vi nya bostäder vid Fräntorpsgatan. Med tanke på balkongernas sköna solläge har förenin

Nu utvecklar vi nya bostäder vid Fräntorpsgatan i östra Göteborg. Med tanke på balkongernas sköna solläge har föreningen fått namnet brf Västersol.

HSB, bland andra, kommer att bygga nya bostadsrätter i Nya Hovås. Först ut är brf Boulevarden med ett läge nära natur, hav, kollektivtrafik och service.

Nya Kvillebäcken växer upp och tar höjd för att bli Göteborgs trivsammaste bostadsområde. I Brf Umbra planerar vi att bygga 68 ytsmarta bostadsrättslägenheter med smarta prislappar. Försäljning pågår.

I brf Verona i Kvillebäcken finns ett fåtal inflyttningsklara lägenheter kvar om 3 och 4 rok.

I brf Verona i Kvillebäcken finns ett fåtal inflyttningsklara lägenheter kvar om 3 och 4 rok. Försäljning pågår!

I en vacker backe placeras tre 6-8 våningar höga punkthus, granne med Göteborgs största park, Hisingsparken. Brf Blåsippan blir ett 70-tal bostadsrätter med yteffektiva planlösningar. Läget är högt, grönt och nära till city och natur. Försäljning pågår.

I brf Flatön bygger vi för radhusliv i lägenhet. Försäljning pågår.

I brf Flatön bygger vi för radhusliv i lägenhet. Försäljning pågår.

Nyheter

Nya avskrivningsreglerna medför inte höjda avgifter i bostadsrättsföreningar

Förbudet mot progressiv avskrivning i bostadsrättsföreningar innebär inte i sig att medlemsavgifterna måste höjas. Den slutsatsen drar professorerna Daniel Stattin och Carl Svernlöv i en analys av de nya avskrivningsreglerna som presenteras i en debattartikel i Dagens Industri.

19 september 2014

HSB Göteborg har stängt fredag 12/9

På fredag, den 12 september, håller HSB Göteborg stängt på grund av medarbetarkonferens för all personal. Vi öppnar som vanligt igen på morgonen den 15/9. Felannmälan kan du som vanligt göra dygnet runt här på webben.

8 september 2014

Attraktiv fastighet i centrala Göteborg byter ägare.

Idag har HSB gemensamt med Balder och elof Hansson Fastigheter gått ut i ett gemensamt pressmeddelande. så här skriver vi:
"HSB Göteborg säljer fastigheten Masthugget 11:13, beläget på Första Långgatan i Göteborg till gemensamhetsbolag ägt av Elof Hansson Fastigheter och Balder. Tillträde blir den 1 oktober 2014. Fastighetens totala yta är cirka 32 000 kvm och består till huvuddelen av lokalytor, men också 119 hyreslägenheter och parkeringsplatser.

29 augusti 2014

På söndag visar vi Hisingen!

Välkommen på visningar av HSBs projekt i Kvillebäcken, Västra Tuve och Västra Eriksberg nu på söndag den 24/8 klockan 12-14.

20 augusti 2014

Ny sida för att söka bostad på hsb.se

Den 2 juni lanserades en ny söksida för nyproducerade bostäder hos HSB. Under lanseringen kan det vara lite rörigt och vi tackar för ert tålamod! Klicka här för att komma till den nya söksidan.

4 juni 2014

Medlemsaktivitet: Fighting Spirit med Paolo Roberto

Följ med på Paolos resa från bråkig ungdom till en framgångsrik företagsledare. Han
föreläser inspirerande om attityder, motivation, inspiration och givetvis en gnutta träning.

28 maj 2014

Träffa HSB på Hammarkullekarnevalen!

Den 30 maj går startskottet för Hammarkullekarnevalen - en tre dagar lång folkfest med karnevalståg, musik, mat och marknad. Karnevalen, som startades redan 1974, växer stadigt och har numera uppemot 60 000 besökare.

27 maj 2014

Första Spadtaget för brf Blåsippan

Ett lyckat Första Spadtag i Tuve har gjorts denna soliga tisdag förmiddag. Förutom köpare, HSB-medarbetare och entreprenörer deltog även kommunfullmäktige Ulf Kamne (MP)  för att medverka i ceremonin.

30 april 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Lediga hyreslokaler

Här hittar du lediga kontor- och affärsverksamhetslokaler att hyra.

Aktiviteter från Göteborg

  1. 24 Sep 2014

    Fighting Spirit med Paolo Roberto

    18:00 - 20:30 SF Bergakungen, Göteborg. Följ med på Paolos resa från bråkig ungdom till en framgångsrik företagsledare. Han föreläser inspirerande om attityder, motivation, inspiration och givetvis en gnutta träning.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Våra bloggar

Inget krav på höjd årsavgift

En långsiktigt förutsägbar boendekostnad – det kan snart bli verklighet för alla bostadsrättshavare i Sverige. Nya avskrivningsregler för bostadsrättsföreningar har under året orsakat oro för landets bostadsrättsföreningar. Många bostadsrättsföreningen måste nu övergå till linjär avskrivning. Nu har en utredning klarlagt … Läs hela inlägget

Blanketter HSB Göteborg

Här hittar du blanketter för autogiro, överlåtelse, köpeavtal samt gåvobrev.
Ladda ner dem här direkt från nätet

Bostadsbristens pris

Drygt 200 miljarder kronor kan bostadsbristen komma att kosta Storgöteborg om vi inte dubblar byggtakten. Här är rapporten.

På väg mot ny adress?

Snabba och goda råd för dig som ska köpa och sälja bostad. Klicka här!

Lämna inget åt slumpen!

Läs mer om HSB Tryggt köp här!

Bostadens omätbara värden

Vill du beställa boken ”Bostadens omätbara värden”?  Klicka här:

Kvinna och flicka vid frukostbordet, man vid spisen. Foto: HSB arkiv

För oss medlemmar!

HSB BoKvar försäkring

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor