Välkommen till HSB Göteborg (Välj ett annat område)

Hitta din drömbostad i vår. Välkommen till nästa visning.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nya Kvillebäcken växer upp och tar höjd för att bli Göteborgs trivsammaste bostadsområde. I Brf Umbra planerar vi att bygga 68 ytsmarta bostadsrättslägenheter med smarta prislappar. Försäljning pågår.

I en vacker backe placeras tre 6-8 våningar höga punkthus, granne med Göteborgs största park, Hisingsparken. Brf Blåsippan blir ett 70-tal bostadsrätter med yteffektiva planlösningar. Läget är högt, grönt och nära till city och natur. Försäljning pågår.

I brf Flatön bygger vi för radhusliv i lägenhet. Och vi har planerat boendet så att du bara får russinen ur kakan. Försäljning pågår.

I brf Alfa bor du centralt i hjärtat av Johanneberg. Lägenheterna håller en hög klass när det gäller material och inredningsdetaljer. Försäljning pågår. Endast fåtal lägenheter finns kvar.

I Brottkärr, nära havet, kommer brf Amundö att ligga. Försäljning pågår.

I Brottkärr, nära havet, kommer brf Amundö att ligga. Försäljning pågår.

I brf Verona finns ett fåtal inflyttningsklara lägenheter om 3 och 4 rok! I Kvillebäcken byggs en helt ny, central stadsdel med omväxlande arkitektur och tydlig miljöprofil. Försäljning pågår.

HSB bland andra kommer att bygga nya bostadsrätter i Nya Hovås. totalt kommer området att få cirka 400 tillgängliga bostäder med ett läge nära natur, hav, kollektivtrafik och service.

HSB är med i utformningen av det nya bostadsområdet Stora Torp i Bö. Som medlem har du förtur.

Nyheter

HSB Bospar – premiär i maj för bättre villkor och smidigare hantering

Möjlighet till fler bosparpoäng, smidigare hantering av bosparandet på nätet och möjlighet att spara i etiska fonder – det är några nyheter i HSBs bosparande från och med maj månad.

Igår

Strålande vårdag välkomnar brf Umbra

Ibland blir det precis sådär bra som man önskar sig. Just den känslan infann sig idag när det första spadtaget togs för HSBs andra projekt i Kvillebäcken, brf Umbra. Med ett fint och soligt läge mellan bäck och natur ska nu 68 lägenheter byggas.
- Det är härligt att få stå och fira det första spadtaget med alla er som köpt lägenhet här. Grattis och lycka till. Ni har fått ett av de allra bästa lägena i Kvillebäcken, säger Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg.

16 april 2014

Var med och forma höstens Bostadsrättsmässa

Nu har styrelseledamöter och andra intresserade möjlighet att påverka innehållet på Bostadsrättsmässan 2014, som i år äger rum på Svenska mässan den 21-22 november.

2 april 2014

Utskick om HSB Portalen

Under mars månad kommer alla bosparande medlemmar, boende medlemmar och boende i hyresrätter i HSB Göteborg att få ett utskick från oss. I brevet hittar ni inloggningsuppgifter till och information om HSB Portalen.

14 mars 2014

Tyck till om nya bostäder vid Fixfabriken i Majorna!

Nu har du chansen att tycka till om det nya bostadsområdet med cirka 500 bostäder som ska växa fram vid Fixfabriken. Under hela mars månad står det en utställning i foajén på HSB Göteborgs kontor, med fyra olika exempel på hur området kan komma att se ut. Titta gärna in och lämna dina synpunkter på förslagen! 

11 mars 2014

Detaljplanen för Stora Torp har vunnit laga kraft.

- Vi på HSB är otroligt glada över att det nu är klart för start. HSBs bostäder i Stora Torp är ett mycket efterlängtat projekt bland HSBs bosparare och medlemmar och vi vet att de 150 lägenheter vi ska bygga här mycket eftertraktade, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

30 januari 2014

Välkommen till Bospargruppens årsmöte!

Den 27 februari klockan 18.00 är det dags för HSB Göteborgs Bospargrupps årsmöte. Vi håller till på HSB-kontoret på Första Långgatan 28 A.

30 januari 2014

Bostadsbristen kan kosta Göteborg miljarder kronor

Vad kostar det Göteborgsregionen om vi fortsätter att bygga för få bostäder. Och vad kan detta få för konsekvenser för staden Göteborg och alla som bor och arbetar här? HSB har tillsammans med Västsvenska Handelskammaren tagit fram en rapport. Svaren får du här.

27 januari 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Lediga hyreslokaler

Här hittar du lediga kontor- och affärsverksamhetslokaler att hyra.

Aktiviteter från Göteborg

  1. 26 Apr 2014

    Välkommen på medlemsutflykt till Nordens Ark

    09:00 - 17:00 AVRESA FRÅN: Shell bensinstation vid Nils Ericssonterminalen, Göteborg. Nu har du som är medlem i HSB Göteborg möjlighet att följa med på utflykt och uppleva våra mest välkända djur. På plats får den som önskar guidad tur.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bostadsbristens pris

Drygt 200 miljarder kronor kan bostadsbristen komma att kosta Storgöteborg om vi inte dubblar byggtakten. Här är rapporten.

Ibland blir det precis sådär bra som man önskar sig. Just den känslan infann sig idag när det första spadtaget togs för HSBs andra projekt i Kvillebäcken, brf Umbra.
Ta del av artikeln på mynewsdesk

Våra bloggar

Hur ska styrelsen hantera en motion?

Så här års vet jag att det är många bostadsrättsföreningar som funderar över hur de ska hantera motioner som kommit in till föreningen. Vi märker också av att det är många frågor på vår telefonjour just kring hanteringen av motioner. … Läs hela inlägget

På väg mot ny adress?

Snabba och goda råd för dig som ska köpa och sälja bostad. Klicka här!

Lämna din e-postadress!

Medlem eller bospare - klicka här.

Blanketter HSB Göteborg

Här hittar du blanketter för autogiro, överlåtelse, köpeavtal samt gåvobrev.
Ladda ner dem här direkt från nätet

Lämna inget åt slumpen!

Läs mer om HSB Tryggt köp här!

Bostadens omätbara värden

Vill du beställa boken ”Bostadens omätbara värden”?  Klicka här:

Kvinna och flicka vid frukostbordet, man vid spisen. Foto: HSB arkiv

För oss medlemmar!

HSB BoKvar försäkring

Styrelsenätet

Här kan du logga in till Styrelsenätet: https://styrelsenatet.gbg.hsb.se
 

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Felanmälan Mina sidor