Välkommen till HSB Norr (Välj ett annat område)

HSB Norr är den nordligaste av 31 regionala HSB-föreningar och verkar med åtta lokalkontor i Norrbotten och norra Västerbotten. Vi ägs av drygt 23 000 medlemmar som alla har förtur till cirka tretusen hyresrätter och våra nybyggda bostadsrätter.

Välkommen!

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

På attraktiva området Kronan i Luleå planerar HSB för ytterligare två hus, 11 och 16 våningar höga. Försäljningsstarten planeras till våren 2015. Lämna din intresseanmälan redan idag!

Nu pågår fördelningen av de 67 lägenheterna i brf Landmärket till HSBs bosparare och medlemmar som har förtur.

Brf Trädgården står snart i full blom. Endast 3 lägenheter kvar till försäljning.

HSB bygger moderna stadsvillor i kv Lunden i Gammelstad. Enplansvilla i funkisstil med egen tomt på ca 400 kvm. Eget ägande.

I Laestadiusparkens andra etapp, mitt i centrala Gällivare, planeras ett femtiotal lägenheter med närheten till allt!

I dagsläget finns idéskisser på två huskroppar med fyra våningar och ca 50 lägenheter i Ahos park, Kiruna.

I dagsläget finns idéskisser på två huskroppar med fyra våningar och ca 50 lägenheter i Ahos park, Kiruna.

Nyheter

HSB arrangerar seminarium om ny social bostadspolitik

Hur skapar vi en ny social bostadspolitik i Sverige? Det är tema för ett frukostseminarium som HSB Riksförbund arrangerar i Stockholm onsdag 18 mars.

3 mars 2015

Regeringsbeslut för att hindra att bostadsrättsföreningar kapas

En person som registreras eller avförs som företrädare för en bostadsrättsförening, eller annan ekonomisk förening, ska underrättas om detta. Syftet är att förhindra att bostadsrättsföreningar kapas, genom att felaktiga registreringar upptäcks snabbare. Det framgår efter ett regeringsbeslut igår.

27 februari 2015

Boende i oäkta bostadsrättsföreningar riskerar höjda kostnader

Boende i oäkta bostadsrättsföreningar kan få högre boendekostnader i framtiden. Redan i år minskar det s.k. lättnadsbeloppet från den beskattningsbara bostadsförmånen på grund av de låga statslåneräntorna. 2016 försvinner lättnadsförmånen helt och hållet vilket kan öka avgifterna för de boende. Förändringarna berör de cirka 5000 lägenheter som uppskattas finnas i oäkta bostadsrättsföreningar i landet av totalt drygt 930 000 bostadsrätter.

26 februari 2015

HSB näst bäst i Sverige när bostadsköparna säger sitt

Pålitlighet, bostadens kvalitet och personlig service är avgörande för hur nöjda vi blir när vi köper en ny bostad. HSB kommer på andra plats när det gäller kundnöjdhet visar en ny undersökning.

19 februari 2015

Medlemsträffar

Nu är det dags för medlemsträffar runt om i regionen. Tiden är 17.30 på samtliga orter.

16 februari 2015

Vår Vd tackar för sig

Idag gör vår nuvarande Vd Jesper Josbrant sin sista dag i HSB Norr. Ett fint, varmt och känslosamt avslut efter drygt 11 år tillsammans.

6 februari 2015

Visningshelg 24-25 januari

Nu till helgen, 24-25 januari, har HSB visningshelg. Vi från HSB Norr kommer att finnas på entréplan i gallerian Smedjan i Luleå på lördag den 24 januari kl 12.00-15.00.

21 januari 2015

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Billig el till HSB-medlemmar

Som medlem i HSB Norr omfattas du av både rikstäckande och lokala avtal som vi med vår tyngd förhandlar fram för alla HSB-medlemmar. De lokala avtalen tecknar vi för ca 18 300 medlemmars räkning och de rikstäckande berör ca en halv miljon medlemmar.

Aktiviteter från Norr

 1. 5 Mar 2015

  Medlemsträff

  17:30 - 18:30 Piteå, Storstands Kursgård Öjebyn. Nu är det dags för medlemsträffar runt om i regionen. Tiden är kl. 17.30 på samtliga orter.

 2. 5 Mar 2015

  Medlemsträff

  17:30 - 18:30 Kalix, HSBs lokalkontor. Nu är det dags för medlemsträffar runt om i regionen. Tiden är kl. 17.30 på samtliga orter.

 3. 6 Mar 2015

  Fritt inträde till LF Basket

  19:04 - 21:30 Luleå Energi Arena. Som medlem i HSB Norr har du gratis inträde till några av LF Baskets matcher under säsongen 2014-2015.

 4. 11 Mar 2015

  GRUNDUTBILDNING: JURIDIK I

  13:00 - 18:00 Luleå. Vilket ansvar har man som styrelseledamot? Vem ska stå för kostnaden för vattenskadan? Förbundsjuristen Eva Sörqvist utgår från konkreta fall och bryter ner juristspråket till förståeliga termer, ord och sammanhang.

 5. 11 Mar 2015

  Fritt inträde till Northland Basket

  19:00 - 21:30 Luleå Energi Arena. Som medlem i HSB Norr har du gratis inträde till några av Northland Baskets matcher under säsongen 2014-2015.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Våra bloggar

May the odds be ever in your favor

Följde ni Svenska Cupen i helgen? Landskrona förlorade stort mot AIK, trots att skåningarna hade hela två(!) stycken HSB-sköldar på bröstet. Själv nöjde jag mig med en enda när jag i söndags begav mig till Rösjö Ängar för sista gången. … Läs hela inlägget

Nytt nummer av HSB Uppdraget

Läs den digitala version här...

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor