Välkommen till HSB Östergötland (Välj ett annat område)

Vi erbjuder våra medlemmar det goda boendet enligt visionen "Vi är ledande när
det gäller boende".
I april 2013 påbörjades försäljningen av brf Dansbanan (projektet är slutsålt) samt Parkstaden etapp 1  (projektet är slutsålt)  i Folkets Park. I början av förra hösten säljstartade vi Parkstaden etapp 2  (projektet är slutsålt)  Vi började även bygga brf Dansbanan samt Parkstaden etapp 1 och etapp 2. I början av 2014 säljstartade vi Parkstaden etapp 3 (projektet är slutsålt) byggnation pågår. Vi säljstartade brf Hagen i Ullstämma, (projektet är slutsålt) den 15 mars byggnation pågår.  Parkstaden etapp 4 (radhus med äganderätt, 115 kvm) säljstartades den 26 april.  I oktober säljstartade vi den andra bostadsrättsföreningen i Folkets Park, brf Rotundan.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt
Illustrationsbild av marklägenhet med uteplats i brf Rotundan. Illustrationsbild av marklägenhet med uteplats i brf Rotundan.
Parkstaden etapp 4, radhus med äganderätt 115 kvm i två plan.
Brf Smultrongården, i Harvestad. 23 rad- och parhus med bostadsrätt. Brf Smultrongården, i Harvestad. 23 rad- och parhus med bostadsrätt.
Brf Hagen - 26 radhus med bostadsrätt i Ullstämmas bästa läge. Projektet är slutsålt!

Berga Park, Linköping - 75 bostadsrätter ritade av prislönta Wingårdhs arkitekter.

Klicka HÄR för att se alla HSBs pågående och planerade byggprojekt i Östergötland.

Nyheter

HSB arrangerar seminarium om ny social bostadspolitik

Hur skapar vi en ny social bostadspolitik i Sverige? Det är tema för ett frukostseminarium som HSB Riksförbund arrangerar i Stockholm onsdag 18 mars.

Idag

Vi söker en Redovisningschef

Som redovisningschef får du en bred och ansvarsfull roll där du kommer att arbeta både operativt och utvecklingsinriktat med kvalificerad redovisning. Du rapporterar till ekonomichefen och samarbetar i ett team med sex medarbetare. Du ansvarar bland annat för månads- och årsbokslut, konsolidering och koncernredovisning samt budget och prognosarbete. En viktig roll är även att arbeta med att utveckla vår ekonomiska redovisning, uppföljning och analys av nyproduktionsprojekt.

27 februari 2015

Felaktiga fakturor skickade från Com Hem till Luftvärnsgatan

Com Hem har skickat ut felaktiga fakturor till ett antal hyresgäster på Luftvärnsgatan i Linköping. Alla fakturor kommer att tas bort/krediteras. De kommer att skicka brev till alla som drabbats. De beklagar det inträffade och ber om ursäkt!

17 februari 2015

Vinnare i utlottningen av månadshyra

Under december/januari anordnade vi en tävling där vi bad alla hyresgäster hos HSB Grannskapsgårdar att registrera sina kontaktuppgifter på vår hemsida inom ett visst datum. Alla som registrerade sig deltog i utlottningen av en månadshyra.

11 februari 2015

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Solceller driver HSB Östergötlands kontor

HSB Östergötland producerar egen el till sitt kontor i Linköping. Anläggningen invigdes hösten 2011

Mer information om energifrågor här!

Aktiviteter från Östergötland

 1. 3 Mar 2015

  HSB Östergötland bjuder in till kvällsseminarium

  18:00 - 19:30 Motala. Eleffektivisera din fastighet,, en lönsam investering!

 2. 4 Mar 2015

  Utbildning: Att läsa en årsredovisning, Motala

  17:30 - 20:30 HSB-kontoret, Bispmotalagatan 33 i Motala.

 3. 10 Mar 2015

  Förvaltningsträff, Linköping

  18:00 - 20:00 HSB kontoret, Stationsgatan 12. Välkommen till vårens förvaltningsträff där du som förtroendevald får information om det senaste inom förvaltning.

 4. 11 Mar 2015

  Förvaltningsträff, Motala

  18:00 - 20:00 Motala Convention Centre (Folkets hus) Repslagaregatan 3. Välkommen till vårens förvaltningsträff där du som förtroendevald eller HSB-ledamot får information om det senaste inom förvaltning.

 5. 12 Mar 2015

  Förvaltningsträff, Mjölby

  18:00 - 20:00 Kvarnparken, Folkparksgatan 2. Välkommen till vårens förvaltningsträff där du som förtroendevald eller HSB-ledamot får information om det senaste inom förvaltning.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Intresseanmälan för nybyggda bostäder!

Här kan du göra intresseanmälan för någon av våra nyproducerade eller framtida bostadsprojekt.

Bostadskö till våra hyresrätter

Här söker du enkelt bostad i vår "digitala bostadskö"!

Våra bloggar

May the odds be ever in your favor

Följde ni Svenska Cupen i helgen? Landskrona förlorade stort mot AIK, trots att skåningarna hade hela två(!) stycken HSB-sköldar på bröstet. Själv nöjde jag mig med en enda när jag i söndags begav mig till Rösjö Ängar för sista gången. … Läs hela inlägget

Nytt nummer av HSB Uppdraget

Läs den digitala version här...

Blankettförråd

Här hittar du ett urval av våra blanketter som du som medlem eller blivande medlem, kan ha nytta av. Du kan även lämna din åsikt via åsiktsformuläret här nedanför till höger.

Medlemsförmåner 2015

Läs om HSB Östergötlands medlemsrabatter och förmåner här. Under 2014 har vi nya spännande erbjudanden. Har du förslag på erbjudande som du saknar - kontakta oss gärna!

Besök HSB Östergötland på Facebook

Håll koll på vad som händer hos oss – våra bostäder, tävlingar, tips och medlemserbjudanden.

Till HSB Östergötland på Facebook

Felanmälan

Vi hjälper dig när du har fel i din lägenhet! Gör din felanmälan direkt på vår hemsida eller ring  020-140 16 16.

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor