Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Nominera till förtroendeuppdrag inom HSB Skåne

Vill du ha ett förtroendeuppdrag i HSB Skåne? Känner du någon som hade passat bra in i vår styrelse? Nu behöver HSB Skånes Valberedning dina nomineringar. Hjälp till att besluta vem som ska sitta med i HSB Skånes högst beslutande organ och göra skillnad. Nominera här!

Igår

HSB i debattartikel: Svenska folket tror inte att regeringen kan lösa bostadsbristen

Den nytillträdde bostads- och stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan, MP, börjar i uppförsbacke – bostadsbristen kostar samhället miljarder varje år i utebliven tillväxt och tilltron till regeringens förmåga att lösa problemet är låg. Det konstaterar HSBs ordförande Anders Lago i en debattartikel i Expressen i dag.

Igår

Snabb lösning ger ökad säkerhet för Bredbandbolagets kunder

Bredbandsbolaget har agerat snabbt på gårdagens uppgifter om kapning av företagets modem och har genom uppdateringar gjort det omöjligt för utomstående att ta sig in i privatpersoners datorer.
– Vi är lättade över att detta problem fått en så snabb lösning, och vi fortsätter att bevaka utvecklingen av datasäkerheten för våra kunder och medlemmar, säger Niclas Lind, inköpschef på HSB som har avtal med Bredbandsbolaget.

Igår

Kommunikatör sökes till HSB Skåne

Är du den kreativa person vi söker till vårt lilla kontor i centrala Lund? Nu söker vi en kommunikatör på heltid som är beredd att ta sig an de utmaningar som HSB Skåne bjuder på. Vi erbjuder en spännande roll i ett företag som hela tiden ser nya möjligheter.

17 oktober 2014

Säljstart av HSB brf Pokalen i Lund

Idag säljstartar HSB Skåne 42 nya bostadsrätter i Arenaparken intill Stadsparken i Lund. I det nya bostadsområdet intill Sparbanken Arena, längs med Stattenavägen kommer HSB brf Pokalen att ligga. HSBs Bosparare har förtur bland intressenterna i ett par veckor.

14 oktober 2014

PM: Doreen Månsson och Christopher Dominique skriver låt till Barngalan 2014

Den 22 november arrangerar HSB Skåne Barngalan 2014 i Lund, med temat Läslust & glädjefnatt. Inför galan kommer Doreen Månsson och Christopher Dominique att specialskriva en låt baserad på barns berättelser om läsning och skrivning. Allt överskott från låten går till BRIS.

14 oktober 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 31 Okt 2014

  Kaffe med dopp - fika med HSB Skåne

  14:00 - 16:00 Plats: Gnejsvägen 15, Gastelyckan i Lund (Visningsstudion). Kaffe med dopp är en återkommande träff för dig som är lite äldre och vill knyta nya bekantskaper och njuta av god fika samtidigt. Hjärtligt välkommen hem till oss på HSB Skåne för en trevlig eftermiddag med fika innehållande sju sorters kakor och enklare underhållning. En mysig start på helgen!

 2. 10 Nov 2014

  Revisionskurs, MO Kristianstad+MO Hässleholm

  17:30 - 21:00 Stadshusgatan 8 i Hässleholm. En skräddarsydd kurs för dig som är förtroendevald revisor i en bostadsrättsförening. Här lär du dig mer om vilket syfte revisorn och revisionen har så att du på bästa sätt kan sköta ditt uppdrag. Kursledare: Liselotte Herrlander, extern revisor för HSB Skåne.

 3. 11 Nov 2014

  Revisionskurs, MO Lund+MO Eslöv

  17:30 - 21:00 Visningsstudion på Gnejsvägen 17 i Lund. En skräddarsydd kurs för dig som är förtroendevald revisor i en bostadsrättsförening. Här lär du dig mer om vilket syfte revisorn och revisionen har så att du på bästa sätt kan sköta ditt uppdrag. Kursledare: Liselotte Herrlander, extern revisor för HSB Skåne.

 4. 12 Nov 2014

  Revisionskurs, MO Ystad

  17:30 - 21:00 Sankt Knuts torg 1 i Ystad. En skräddarsydd kurs för dig som är förtroendevald revisor i en bostadsrättsförening. Här lär du dig mer om vilket syfte revisorn och revisionen har så att du på bästa sätt kan sköta ditt uppdrag. Kursledare: Liselotte Herrlander, extern revisor för HSB Skåne.

 5. 19 Nov 2014

  Fastighet 2014

  17:00 - 21:00 Ystad Saltsjöbad. HSB Skåne är en av utställarna på Fastighet 2014 - en mässa för bostadsrättsföreningar i Lund med omnejd.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Hemma i HSB

Här kan du läsa det senaste numret av Hemma i HSB, trevlig läsning!

Våra bloggar

Mehmet Kaplan och bostadspolitiken

Under Bostadsmötet i Uppsala (bostadsforskningsarena) denna vecka diskuterades det flitigt under kafferasterna vem som skulle bli ny bostadsminister. Ingen hade något hett tips. Och ingen nämnde Mehmet Kaplan. Inte så konstigt, kanske. För det var litet oväntat att Mehmet Kaplan … Läs hela inlägget

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor