Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Nya avskrivningsreglerna medför inte höjda avgifter i bostadsrättsföreningar

Förbudet mot progressiv avskrivning i bostadsrättsföreningar innebär inte i sig att medlemsavgifterna måste höjas. Den slutsatsen drar professorerna Daniel Stattin och Carl Svernlöv i en analys av de nya avskrivningsreglerna som presenteras i en debattartikel i Dagens Industri.

19 september 2014

HSB Omsorg – en förebild för framtidens vård och omsorg

Företag inom vård och omsorg som maximerar vinsterna på brukarnas bekostnad har varit en brännande valfråga. Alternativen finns redan i dag – idéburna vårdföretag med en inbyggd moralisk kompass. HSB Omsorg är ett av dem och framhålls i en debattartikel i DN som en förebild när en blivande regering ska utveckla vård och omsorg.

12 september 2014

HSB Skånes årliga styrelsekonferens fullbokad

Det är med glädje vi kan meddela att den stora styrelsekonferensen på Ystad Saltsjöbad i oktober redan är fullbokad. För fjärde året i rad arrangerar vi denna konferens, exklusiv för styrelser i HSB Skåne-bostadsrättsföreningar. Intresserad? Det går fortfarande att anmäla sig till en reservlista.

11 september 2014

Driftstopp av hiss på Storgatan 18 i Eslöv

Uppdaterad driftsinformation till våra hyresgäster på Storgatan 18 i Eslöv, torsdag 11 september: Hissen i HSB Skånes fastighet på Storgatan 18 i Eslöv är åter i bruk.

10 september 2014

PM: Doreen Månsson och Christopher Dominique skriver låt till Barngalan 2014

Den 22 november arrangerar HSB Skåne Barngalan 2014 i Lund, med temat Läslust & glädjefnatt. Inför galan kommer Doreen Månsson och Christopher Dominique att specialskriva en låt baserad på barns berättelser om läsning och skrivning. Allt överskott från låten går till BRIS.

8 september 2014

Ombyggnad av hiss på Soldiset 1 i Lund

Uppdaterad driftsinformation till våra hyresgäster på Soldiset 1 på Klostergården i Lund, fredag 12 september: Hissen i fastigheten Soldiset 1 på Blidvädersvägen 4J i Lund är nu reparerad och åter i drift.

25 augusti 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 25 Sep 2014

  "Därför:Eslöv"- Näringslivsdag i Eslöv

  12:00 - 18:00 Stora torg i Eslöv. En näringslivsdag i Eslöv för företag och privatpersoner. Hälsa på HSB Skåne i tältet på Stora torg mellan kl 12-18!

 2. 26 Sep 2014

  Kaffe med dopp - fika med HSB Skåne

  14:00 - 16:00 Gnejsvägen 15, Gastelyckan i Lund (Visningsstudion). Kaffe med dopp är en återkommande träff för dig som är lite äldre och vill knyta nya bekantskaper och njuta av god fika samtidigt. Hjärtligt välkommen hem till oss på HSB Skåne för en trevlig eftermiddag med fika innehållande sju sorters kakor och enklare underhållning. En mysig start på helgen!

 3. 1 Okt 2014

  Fastighet 2014

  17:00 - 21:00 Scandic Star, Glimmervägen 5 i Lund. HSB Skåne är en av utställarna på Fastighet 2014 - en mässa för bostadsrättsföreningar i Lund med omnejd.

 4. 10 Okt 2014

  HSB Skånes stora Styrelsekonferens

  10 Okt 08:00 - 11 Okt 15:00 Ystad Saltsjöbad, Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad. Andra helgen i oktober är de åter dags för HSB Skånes stora styrelsekonferens på Ystad Saltsjöbad. För fjärde året i rad arrangerar vi denna konferens, exklusiv för er i våra HSB-bostadsrättsföreningar. Här kan du som representant för din förening träffa andra med samma uppdrag som dig och få många givande timmar tillsammans. Vi har skräddarsytt programmet efter aktuella ämnen och sett till att detta möter era behov. Utöver detta ska vi även få tid till trevliga måltider tillsammans, dans på fredagskvällen och en hemlig föreläsning på lördag förmiddag. Personal från HSB Skåne finns på plats och gör er sällskap genom denna konferens och vi hälsar er hjärtligt välkomna till Ystad Saltsjöbad!

 5. 10 Okt 2014

  Bostadsrättsmässan i Malmö

  10:00 - 18:00 Mässgatan 6 i Malmö. HSB deltar på Bostadsrättsmässan i Malmö. Mässan är fullspäckad av föreläsningar fördelade på två scener. Träffa oss där!

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Våra bloggar

Viktigaste bostadsfrågan inte med i debatten

Debatten om bostadspolitiken har mest handlat om byggandet. Inför valet har alla partier varit eniga om att bostadsbyggandet måste öka, att det behövs fler hyresrätter, att planprocesser och handläggningstider måste minskas och att regelverken måste saneras. Visst finns det förslag … Läs hela inlägget

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor