Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Jonas Erkenborn ny vd för HSB bostad

Jonas Erkenborn har utsetts till ny vd för HSB Bostad AB. Han kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef för fastighetsutveckling inom HSB Stockholm och har under sin 25-åriga tid i branschen arbetat bland annat som förvaltningschef på Svenska Bostäder.

Igår

HSB arrangerar seminarium om ny social bostadspolitik

Hur skapar vi en ny social bostadspolitik i Sverige? Det är tema för ett frukostseminarium som HSB Riksförbund arrangerar i Stockholm onsdag 18 mars.

3 mars 2015

Förvaltare sökes till kontor i Ystad

Vi söker en jordnära person som har intresse för både människor och fastigheter. Du är kommunikativ, tycker om att bygga relationer och har ett utpräglat affärs- och servicetänk. HSB ger dig möjlighet till ett spännande och självständigt arbete i en organisation som utgår från den kooperativa grundidén och samverkan med deras medlemmar. HSBs jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

26 februari 2015

HSB Skåne söker projektledare till kontoret i Lund

Trivs du med att arbeta i en konsultativ och utåtriktad roll där du har helhetsansvaret avseende projektledning? Vi söker en projektledare till ombyggnadsverksamheten. HSB ger dig möjlighet till ett spännande och självständigt arbete i en organisation som utgår från den kooperativa grundidén och samverkan med deras medlemmar. HSBs jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

Idag

Gammalt i ny tappning när HSB Skåne bygger i Dalby

Med utsikt över Dalbys vida slätter planerar HSB Skåne att uppföra cirka 26 nya hus i olika storlekar. I det nya området inom Påskagänget möter gammalt nytt då inspirationen till kvarteren och husen till stor del kommer från den gamla bykänslan där det fyrkantiga vägnätet har fått ge vika åt stillsamma bygator som slingrar sig mellan husen.

2 februari 2015

Byggstartsbeslut för nya hyresrätter i Hammarslund

I det populära området Hammarslund i Kristianstad planerar HSB Skåne för uppförande av totalt 65 radhus. Radhusen kommer att upplåtas som hyresrätter och förmedlas efter HSBs bosparkö.

12 december 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 10 Mar 2015

  Temakväll: Aktuella styrelsefrågor

  18:00 - 20:00 Utbildningssalen på HSB Skånes huvudkontor, Gnejsv. 17 i Lund. Bostadsrättsföreningens styrelse ansvarar för att föreningen följer gällande regler och lagar. Styrelsen ska även tillvarata föreningen och medlemmarnas intressen och verka för deras bästa. Såhär i början av året kan det vara bra att uppdatera sig inom styrelsen om regeländringar, händelser och rättsfall som påverkar bostadsrättsföreningen, samt aktuella frågor i fastighetsbranschen.

 2. 12 Mar 2015

  Temakväll: Aktuella styrelsefrågor

  18:00 - 20:00 Eslöv (exakt plats ej bestämd). Bostadsrättsföreningens styrelse ansvarar för att föreningen följer gällande regler och lagar. Styrelsen ska även tillvarata föreningen och medlemmarnas intressen och verka för deras bästa. Såhär i början av året kan det vara bra att uppdatera sig inom styrelsen om regeländringar, händelser och rättsfall som påverkar bostadsrättsföreningen, samt aktuella frågor i fastighetsbranschen.

 3. 13 Mar 2015

  Bostadsrättsligt seminarium

  09:00 - 15:00 HSB Skånes huvudkontor, Gnejsvägen 17 i Lund. I HSB Skåne håller vi juridiken högt, för medlemmens och föreningens bästa. Styrelsen i en bostadsrättsförening ställs regelmässigt inför juridiska frågor av små och stora mått. Därför inbjuder vi bostadsrättsföreningar i Skåne till bostadsrättsligt seminarium, med fokus på kunskapshöjning och fördjupning i de vanligaste juridiska frågorna på styrelsemötet. Vänta dig verklighetsförankrad och praktisk bostadsrättsjuridik i kubik!

 4. 17 Mar 2015

  Temakväll: Aktuella styrelsefrågor

  18:00 - 20:00 Hässleholm (plats ej bestämd). Bostadsrättsföreningens styrelse ansvarar för att föreningen följer gällande regler och lagar. Styrelsen ska även tillvarata föreningen och medlemmarnas intressen och verka för deras bästa. Såhär i början av året kan det vara bra att uppdatera sig inom styrelsen om regeländringar, händelser och rättsfall som påverkar bostadsrättsföreningen, samt aktuella frågor i fastighetsbranschen.

 5. 19 Mar 2015

  Temakväll: Aktulla styrelsefrågor

  18:00 - 20:00 Ystad (plats ej bestämd). Bostadsrättsföreningens styrelse ansvarar för att föreningen följer gällande regler och lagar. Styrelsen ska även tillvarata föreningen och medlemmarnas intressen och verka för deras bästa. Såhär i början av året kan det vara bra att uppdatera sig inom styrelsen om regeländringar, händelser och rättsfall som påverkar bostadsrättsföreningen, samt aktuella frågor i fastighetsbranschen.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Köp Barngala-låten och bidra med 50 kronor till Bris viktiga arbete!

När du köper Barngala-låten "Som att inte kunna andas" går pengarna oavkortat till Bris verksamhet.

Våra bloggar

May the odds be ever in your favor

Följde ni Svenska Cupen i helgen? Landskrona förlorade stort mot AIK, trots att skåningarna hade hela två(!) stycken HSB-sköldar på bröstet. Själv nöjde jag mig med en enda när jag i söndags begav mig till Rösjö Ängar för sista gången. … Läs hela inlägget

Nytt nummer av HSB Uppdraget

Läs den digitala version här...

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor