Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Kanonväder på sommarkollots sista dag

Fyra kolloveckor har nu passerat och idag åkte de sista kollodeltagarna hem. I varierande väderlek har nästintill 100 barn skapat nya minnen i sommaridyllen i nordvästra Skåne. Nu tackar vi barn, ledare och Hässleholms kommun för den här sommaren och börjar längta till nästa!

18 juli 2014

Spar pengar och miljö med smartare energianvändning

Större nytta för varje kilowatt – under Almedalsveckan arrangerade HSB flera seminarier med fokus på bostadsrättsföreningarnas ekonomi och miljöpåverkan.

4 juli 2014

Statliga subventioner till bosparande kan hjälpa unga till första bostaden

Är det dags att damma av spargrisen? Det tycker HSB som tillsammans med Riksbyggen, Villaägarna och Trä- och Möbelföretagen har lagt ett förslag om ett nytt statligt subventionerat bosparande för unga. Bosparande var också ämnet för HSBs och Bostadsrätternas seminarium ”Bör staten gynna sparandet och inte bara lånandet?” under Almedalsveckan.

4 juli 2014

HSB Skånes sommarkollo i full gång

Sommarkollot som under fyra veckor intar Hässleholmskolonin i Magnarp i nordvästra Skåne har precis satt fart. En gammal tradition för Hässleholmsbarn och fem år gammal för HSB Skånes medlemmar. Barn i åldrarna 8-12 år får under en vecka uppleva allt en kollovistelse innebär, i underbar skånsk sommaridyll.

25 juni 2014

Inbjudan: HSB Skånes stora Styrelsekonferens

I dagarna når inbjudan till HSB Skånes årliga Styrelsekonferens i oktober ut till HSB-bostadsrättsföreningarna. Ladda ner injbudan och läs mer om konferensen här.

18 juni 2014

Överlämnandestämma i brf Farinet 2

Överlämnandestämman i brf Farinet 2, HSB Skånes sista etapp på Sockerbruksområdet i Lund, hölls under onsdagskvällen. Stämman genomfördes i HSB Skånes Visningsstudio på Gnejsvägen i Lund.

12 juni 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 4 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Ystad

  18:00 - 21:00 HSB Konferensrum, S:t Knuts torg 1 i Ystad. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 2. 8 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Kristianstad

  18:00 - 21:00 Hasselvägen 40 i Kristianstad. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 3. 9 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Lund

  18:00 - 21:00 HSB Skånes huvudkontor, Gnejsvägen 17 i Lund. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 4. 16 Sep 2014

  Budget- och underhållsplanskurs för brf-styrelser i MO Kristianstad

  18:00 - 21:00 Plats meddelas senare. Denna kurs innehåller både en budgetutbildning och en utbildning i hur man läser en underhållsplan. I och med att underhållsplanen ligger till grund för budgetarbetet så har vi på HSB Skåne valt att slå ihop dessa till en matnyttig kurs. Den vänder sig till alla styrelseledamöter som i sin styrelseroll beslutar om budget och underhållsplaner.

 5. 17 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Hässleholm

  17:30 - 20:30 HSB Skånes kontor, Stadshusgatan 8 i Hässleholm. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Vad får du göra på balkongen?

Foto Emma Mattsson

Balkongen och uteplatsen kan användas till mycket. Men vad som är tillåtet. Grilla? Skaka sängkläder? Sola naken? Vi reder ut vad som gäller här.

Våra bloggar

Det goda företaget

Först skrev jag en lång text om detta. Sedan tänkte jag om och skrev en kort. För mycket görs krångligare än vad det behöver vara. Det är lätt att svepas med i den positiva stämning som råder i Almedalen. Dynamiken, … Läs hela inlägget

Öppettider på våra kontor

Eslöv, Ystad, Kristianstad och Hässleholm:
Mån-fre 10.00-16.00
Lunchstängt: 11.30-12.30
Gastelyckan, Lund:
Mån-fre 08.00-16.00
Bobutiken, Lund:
Mån-fre 10.00-16.00

Vill du ta del av nyheter från HSB Skåne?

Skicka din e-postadress till moa.mitchell(at)skane.hsb.se

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

HSB har köpt Hotell Oden på Karlbergsvägen 24 vid Odenplan i Stockholm. Bygglov är ordnat och de 145 hotellrummen ska nu renoveras om till 84 små lägenheter, varav de flesta blir ettor och tvåor på 20-40 kvadratmeter. Inflyttning sker redan 2015-2016.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Hemma i HSB

Här kan du läsa det senaste numret av Hemma i HSB, trevlig läsning!

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor