Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Nya regeringsbeslut för avfall och kretslopp

Det ska bli enklare för konsumenter att sortera ut avfall för återvinning. Det är ambitionen med nya regeringsbeslut för avfall och kretslopp.

29 augusti 2014

Ombyggnad av hiss på Soldiset 1 i Lund

Aktuell driftsinformation till våra hyresgäster på Soldiset 1 på Klostergården i Lund: Hissen i fastigheten Soldiset 1 på Blidvädersvägen 4J i Lund ska nu byggas om. Detta beräknas ta cirka tre veckor, med start den 3e september. Här följer information om diverse som kan vara till hjälp för dig som hyresgäst under tiden som hissen är ur funktion.

25 augusti 2014

Tydlig information i energiklassat hus

Har fastigheten en energideklaration som saknar energiklass? I sådana fall går det att få den energiklassad via Boverkets webbplats.

20 augusti 2014

Renovering av trapphus på S:t Lars i Lund

Aktuell driftsinformation till våra hyresgäster på S:t Lars i Lund: Under vecka 32 kommer en mindre trapphusrenovering påbörjas...

31 juli 2014

Kanonväder på sommarkollots sista dag

Fyra kolloveckor har nu passerat och idag åkte de sista kollodeltagarna hem. I varierande väderlek har nästintill 100 barn skapat nya minnen i sommaridyllen i nordvästra Skåne. Nu tackar vi barn, ledare och Hässleholms kommun för den här sommaren och börjar längta till nästa!

18 juli 2014

HSB Skånes sommarkollo i full gång

Sommarkollot som under fyra veckor intar Hässleholmskolonin i Magnarp i nordvästra Skåne har precis satt fart. En gammal tradition för Hässleholmsbarn och fem år gammal för HSB Skånes medlemmar. Barn i åldrarna 8-12 år får under en vecka uppleva allt en kollovistelse innebär, i underbar skånsk sommaridyll.

25 juni 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 4 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Ystad

  18:00 - 21:00 HSB Konferensrum, S:t Knuts torg 1 i Ystad. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 2. 8 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Kristianstad

  18:00 - 21:00 Hasselvägen 40 i Kristianstad. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 3. 9 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Lund

  18:00 - 21:00 HSB Skånes huvudkontor, Gnejsvägen 17 i Lund. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

 4. 16 Sep 2014

  Budget- och underhållsplanskurs för brf-styrelser i MO Kristianstad

  18:00 - 21:00 Plats meddelas senare. Denna kurs innehåller både en budgetutbildning och en utbildning i hur man läser en underhållsplan. I och med att underhållsplanen ligger till grund för budgetarbetet så har vi på HSB Skåne valt att slå ihop dessa till en matnyttig kurs. Den vänder sig till alla styrelseledamöter som i sin styrelseroll beslutar om budget och underhållsplaner.

 5. 17 Sep 2014

  Introduktionskurs för brf-styrelser i MO Hässleholm

  17:30 - 20:30 HSB Skånes kontor, Stadshusgatan 8 i Hässleholm. Ett tillfälle för dig som är nyvald ledamot eller suppleant i din bostadsrättsförening att få reda på mer om ditt uppdrag. Du ges en inblick i vad HSB är, ledamotens ansvar och roll samt lite om vilka stadgar och lagar som finns för bostadsrättsföreningen. Dessutom får du chans att se ditt marknadsområdeskontor och får reda på vad man sysslar med där.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

HSB driver bostadsfrågan framåt

Illustration Angela Svedberg

”Hur bygger vi vettiga bostäder till vettiga priser?”Den frågan sätter HSB fokus på fram till valet 14 september med regionala seminarier där du kan fråga politikerna hur de tänker lösa bostadskrisen.

Våra bloggar

Snabba hus, KomBo, Hitta hem

Som jag skrev när jag började på HSB, för snart ett år sedan, var det länge sedan svensk bostadspolitik var så boostad. Förhoppningen har varit att den ska ta ytterligare ett steg, och bli en valfråga. En av de där … Läs hela inlägget

Öppettider på våra kontor

Eslöv, Ystad, Kristianstad och Hässleholm:
Mån-fre 10.00-16.00
Lunchstängt: 11.30-12.30
Gastelyckan, Lund:
Mån-fre 08.00-16.00
Bobutiken, Lund:
Mån-fre 10.00-16.00

Vill du ta del av nyheter från HSB Skåne?

Skicka din e-postadress till moa.mitchell(at)skane.hsb.se

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor