Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Välkommet stöd för energieffektivisering av miljonprogrammet

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att man vill införa ett stöd till fastighetsägare som vid renovering av hus från miljonprogrammet satsar på åtgärder som minskar energianvändningen. Boverket och Energimyndigheten ska vara med i utformningen av stödet, som ska vara på 200 miljoner kronor 2015 och därefter på 500 miljoner kronor årligen.

Idag

Internationellt pris till HSB Living Lab

HSB Living Lab kan nu stoltsera med epitetet ett förstklassigt innovativt projekt. Priset överlämnades den 20 oktober på den globala IASP-konferensen i Doha, Qatar.

Idag

Kommunikatör sökes till HSB Skåne

Är du den kreativa person vi söker till vårt lilla kontor i centrala Lund? Nu söker vi en kommunikatör på heltid som är beredd att ta sig an de utmaningar som HSB Skåne bjuder på. Vi erbjuder en spännande roll i ett företag som hela tiden ser nya möjligheter.

17 oktober 2014

Säljstart av HSB brf Pokalen i Lund

Idag säljstartar HSB Skåne 42 nya bostadsrätter i Arenaparken intill Stadsparken i Lund. I det nya bostadsområdet intill Sparbanken Arena, längs med Stattenavägen kommer HSB brf Pokalen att ligga. HSBs Bosparare har förtur bland intressenterna i ett par veckor.

14 oktober 2014

PM: Doreen Månsson och Christopher Dominique skriver låt till Barngalan 2014

Den 22 november arrangerar HSB Skåne Barngalan 2014 i Lund, med temat Läslust & glädjefnatt. Inför galan kommer Doreen Månsson och Christopher Dominique att specialskriva en låt baserad på barns berättelser om läsning och skrivning. Allt överskott från låten går till BRIS.

14 oktober 2014

Magisk ledamotkonferens för hela HSB Skåne

Den 10-11 oktober arrangerade HSB Skåne sin årliga ledamotkonferens på Ystad Saltsjöbad. Deltagarantalet var större än någonsin och likaså engagemanget och glädjen. Vi vill påstå att föreningsrepresentanter och personal från HSB Skåne tillsammans skapade magi och gjorde denna konferens till den bästa någonsin.

13 oktober 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 21 Okt 2014

  Säljstart av HSB brf Pokalen

  16:00 - 18:00 Bobutiken, Knut den Stores torg 1C i Lund. Välkommen till en kväll för dig som vill vara först med att få information om HSB brf Pokalen vid Arenaparken i Lund.

 2. 22 Okt 2014

  Fastighet 2014

  17:00 - 21:00 Quality Hotel Grand i Kristianstad. HSB Skåne är en av utställarna på Fastighet 2014 - en mässa för bostadsrättsföreningar i Kristianstad med omnejd.

 3. 29 Okt 2014

  Budget- och underhållsplanskurs för brf-styrelser i MO Ystad

  18:00 - 21:00 HSB Konferensrum, S:t Knuts torg 1 i Ystad. Denna kurs innehåller både en budgetutbildning och en utbildning i hur man läser en underhållsplan. I och med att underhållsplanen ligger till grund för budgetarbetet så har vi på HSB Skåne valt att slå ihop dessa till en matnyttig kurs. Den vänder sig till alla styrelseledamöter som i sin styrelseroll beslutar om budget och underhållsplaner.

 4. 31 Okt 2014

  Kaffe med dopp - fika med HSB Skåne

  14:00 - 16:00 Plats: Gnejsvägen 15, Gastelyckan i Lund (Visningsstudion). Kaffe med dopp är en återkommande träff för dig som är lite äldre och vill knyta nya bekantskaper och njuta av god fika samtidigt. Hjärtligt välkommen hem till oss på HSB Skåne för en trevlig eftermiddag med fika innehållande sju sorters kakor och enklare underhållning. En mysig start på helgen!

 5. 10 Nov 2014

  Revisionskurs, MO Kristianstad+MO Hässleholm

  17:30 - 21:00 Stadshusgatan 8 i Hässleholm. En skräddarsydd kurs för dig som är förtroendevald revisor i en bostadsrättsförening. Här lär du dig mer om vilket syfte revisorn och revisionen har så att du på bästa sätt kan sköta ditt uppdrag. Kursledare: Liselotte Herrlander, extern revisor för HSB Skåne.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Tänk miljösnällt när du renoverar

Nyinflyttad och renoveringssugen? Eller väl inbodd med lust att förnya?
Det finns ingen hejd på hur mycket vi ändrar om, byter ut och renoverar.
Men hur kan vi förnya och underhålla på ett klimatsnällt sätt?

Våra bloggar

Mehmet Kaplan och bostadspolitiken

Under Bostadsmötet i Uppsala (bostadsforskningsarena) denna vecka diskuterades det flitigt under kafferasterna vem som skulle bli ny bostadsminister. Ingen hade något hett tips. Och ingen nämnde Mehmet Kaplan. Inte så konstigt, kanske. För det var litet oväntat att Mehmet Kaplan … Läs hela inlägget

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor