Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

Kooperationen stöttar kampen mot ebola

HSB-föreningar över hela Sverige har samlat in 750 000 kronor till We Effects kampanj mot ebola. Samtidigt har även andra kooperativa företag samlat in flera hundra tusen kronor – pengar som ska användas för information och utbildning för att hindra smittan från spridas vidare till östra Afrika.

Igår

HSBs sista lägenhet på Sockerbruksområdet i Lund är såld

Ett nytt bostadsområde har under de senaste åren växt fram på den nordvästra sidan av stationsområdet i Lund. Där det tidigare fanns mindre industribyggnader, kontor och bar mark finns det idag toppmoderna bostäder som skapar en helt ny stadsbild. Nu lämnar vi med varm hand över våra nyproducerade bostäder till vår fastighetsförvaltning.

Igår

HSB Skåne nominerad till årets mångfaldssmarta organisation

Med temat mångfald har HSB Skåne drivit sin verksamhet under hela 2014. Organisationen Mine har nominerat HSB Skåne, Swedavia, Axel Johnson och Region Skåne till Årets mångfaldssmarta organisation 2014. Vinnaren av de fyra nominerade organisationerna utses den 4 december.

19 november 2014

Dags för statlig stimulans av bosparande föreslår HSB

Amorteringskrav på bolån riskerar att utestänga unga vuxna från bostadsmarknaden. Därför behövs ett avdragsgillt bosparande som skapar trygghet för individen, ökar betalningsförmågan och ger fortsatt stabil efterfrågan på bostäder. Det skriver Anders Lago, förbundsordförande HSB, och Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg, i en debattartikel i dagens GP.

18 november 2014

Nominera till förtroendeuppdrag inom HSB Skåne

Vill du ha ett förtroendeuppdrag i HSB Skåne? Känner du någon som hade passat bra in i vår styrelse? Nu behöver HSB Skånes Valberedning dina nomineringar. Hjälp till att besluta vem som ska sitta med i HSB Skånes högst beslutande organ och göra skillnad. Nominera här!

30 oktober 2014

Säljstart av HSB brf Pokalen i Lund

Idag säljstartar HSB Skåne 42 nya bostadsrätter i Arenaparken intill Stadsparken i Lund. I det nya bostadsområdet intill Sparbanken Arena, längs med Stattenavägen kommer HSB brf Pokalen att ligga. HSBs Bosparare har förtur bland intressenterna i ett par veckor.

14 oktober 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

 1. 22 Nov 2014

  Barngalan 2014

  14:00 - 16:45 Sparbanken Skåne Arena i Lund. För andra gången arrangerar HSB Skåne Barngalan - galan som sätter fart på fantasin! Barngalan 2014 är en fartfylld familjeföreställning fulladdad med kända artister, sång, dans, akrobatik och galna upptåg. På scen underhåller bland annat Nassim al Fakir, Oscar Zia och Doreen Månsson. En timme innan föreställningen öppnas ett aktivitetsområde med en massa skojiga stationer.

 2. 24 Nov 2014

  Informationsträff

  17:00 - 18:00 Bobutiken, Knut den Stores torg 1C i Lund. Detta evenemang riktar sig till dig som sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening i Marknadsområde Lund och som HSB Skåne administrerar överlåtelser åt.

 3. 28 Nov 2014

  Kaffe med dopp - fika med HSB Skåne med jultema!

  14:00 - 16:00 Plats: Gnejsvägen 15, Gastelyckan i Lund (Visningsstudion). Kaffe med dopp är en återkommande träff för dig som är lite äldre och vill knyta nya bekantskaper och njuta av god fika samtidigt. Denna dag bjuder vi på allsång med spelemän och glögg med passande tilltugg!

 4. 2 Dec 2014

  Jullunch, Kristianstad

  13:00 - 15:00 Fredholms på Naturum, Härlövsängaleden 2 i Kristianstad.

 5. 4 Dec 2014

  Julöppet och julklappsinsamling

  16:00 - 19:00 Lund, Eslöv, Ystad, Kristianstad och Hässleholm. Torsdagen den 4 december anordnar HSB Skåne en stor julklappsinsamling på alla marknadsområden i hela Skåne. Hjälp oss hjälpa och kom med dina inslagna julklappar mellan klockan 16.00 - 19.00 till ditt närmsta HSB-kontor. Dessa klappar kommer sedan överräckas till organisationer i din närhet. Organisationer som underlättar livet för personer i utsatta situationer. Speciellt i juletid.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Nytt nummer av HSB Uppdraget

Läs den digitala version här...

Våra bloggar

Vi måste sluta prata om elefanten i rummet

Vissa åker på Biblioteksmässan i Göteborg och frotterar sig med författare och instagrammar en räckmacka. Andra åker till Bostadsmötet i Uppsala och kollar när forskare fumlar med en powerpoint och instagrammar en bostadslimpa. Jag valde Uppsala. Det var några år … Läs hela inlägget

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor