Välkommen till HSB Skåne (Välj ett annat område)

HSB Skåne erbjuder både fastighetsförvaltning, hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter. Vi finns i 17 kommuner med marknadsområdeskontor i: Lund, Eslöv, Hässleholm, Kristianstad och Ystad.

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nyheter

HSBs medlemsrådgivning under jul- och nyårshelger

HSBs medlemsrådgivning, som ger svar på enklare juridiska frågor runt boendet, har öppet under ett begränsat antal dagar under jul- och nyårshelgerna.

19 december 2014

Vägledning framtagen för tydligare årsredovisning i bostadsrättsföreningar

I dag presenterar revisorernas branschorganisation, FAR, en ny idéskrift med konkreta tips om hur bostadsrättsföreningar kan göra årsredovisningar mer informativa och fungera bättre som beslutsunderlag.

18 december 2014

Byggstartsbeslut för nya hyresrätter i Hammarslund

I det populära området Hammarslund i Kristianstad planerar HSB Skåne för uppförande av totalt 65 radhus. Radhusen kommer att upplåtas som hyresrätter och förmedlas efter HSBs bosparkö.

12 december 2014

Spelemän lockade fram skratt och sång

Femtiotalet gäster njöt av julgodis, glögg och allsång när årets sista kaffe med dopp hölls i eftermiddags. Flera var återvändare från tidigare fikastunder och några hade varit med på Mogenkollot i somras. Stämningen var på topp och värmen och julkänslan fyllde lokalen.

28 november 2014

HSB Skåne söker bostadsrättsekonom till kontor i Lund

Trivs du med att arbeta i en konsultativ och utåtriktad roll där du har helhetsansvaret avseende redovisning och ekonomi? HSB söker en bostadsrättsekonom som ser fram emot att ta nästa steg och utvecklas i sin yrkesroll.

27 november 2014

Oscar Zia glänste på Barngalan 2014

Mycket skoj och lite allvar, så kan lördagens Barngala väldigt förenklat sammanfattas. Bland euforiska barn kunde gapskrattande föräldrar synas och under Barngalan-låten även tårade ögon. Vårt budskap om att skapa en dag för barn gick fram.

24 november 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Aktiviteter från Skåne

  1. 27 Feb 2015

    Kaffe med dopp

    14:00 - 16:00 HSB Skånes Visningsstudio, Gnejsvägen 15 i Lund. Vår återkommande träff Kaffe med dopp är tillägnad dig som är lite äldre och vill knyta nya bekantskaper och njuta av god fika samtidigt. Hjärtligt välkommen hem till oss på HSB Skåne för en trevlig eftermiddag med fika innehållande massa gott och trevligt sällskap!

  2. 7 Maj 2015

    HSB Skånes föreningsstämma

    18:00 - 20:00 Visningsstudion, Gnejsvägen 15 i Lund. Välkommen till 2015 års föreningsstämma för HSB Skåne!

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Ändrad publiceringsdag för lediga hyresrätter i januari

De lediga hyresrätterna i januari publiceras mellan den 7-13 januari. Du hittar våra lediga hyresrätter här.

Öppettider under jul- och nyårshelgen

Under jul- och nyråshelgen har våra kontor och vårt servicecenter begränsade öppettider. Läs mer här!

Hemma i HSB

Här kan du läsa det senaste numret av Hemma i HSB, trevlig läsning!

Våra bloggar

Nya avskrivningsregler – måste stadgarna ändras?

Som ni säkert har hört talas om så har bokföringsnämnden beslutat att det inte längre är tillåtet för bostadsrättsföreningar att göra progressiva avskrivningar. Frågan är om det innebär att bostadsrättsföreningarnas stadgar behöver ändras? Progressiv respektive linjär avskrivning De bostadsrättsföreningar som … Läs hela inlägget

Reseerbjudande i Hemma i HSB-bilaga

Vissa medlemmar har fått en bilaga med ett reseerbjudande tillsammans med det senaste numret av Hemma i HSB. Det är en annonsbilaga och HSB har inget samarbete med researrangören TSS Travel AB.

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor