Välkommen till HSB Stockholm! (Välj ett annat område)

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nära natur och centrum. Brf Pigghajen i Tyresö

Unikt boende på på havet, Finnboda Pirar.

Bo i en spännande industrimiljö med bevarad tegelfasad och glaspartier.

Brf Ektorget med guldläge i Solna

Brotorp i Sundbyberg

Härlig terrass på övre plan. Brotorp i Sundbyberg. Illustrationen är en inspirationsbild och kan skilja sig från verkligheten

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården. Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården.

Nyheter

”HSB bygger för människor med olika inkomster i hela Sverige”

– HSB bygger bostäder för sina medlemmar och bosparare och vi bygger för människor med olika inkomster i hela landet. Det säger Magnus Ekström, finanschef på HSB Projektpartner med anledning av en artikel i SvD om HSBs bosparande.

Idag

”Skugga av okunskap hindrar solel i Sverige”

Möjlighet för bostadsrättsföreningar att få bra betalt för sin solel som skickas ut på elnätet, månadsvis ersättning på elfakturan och skattereduktion även för ägarandelar i vindkraftverk och solelanläggningar. Det är förändringar som skulle få fart på Sveriges solelproduktion skriver HSB, Naturskyddsföreningen, Oberoende Elhandlare och solcellsentreprenören Solkompaniet i en gemensam debattartikel.

Igår

Konstinvigning i HSB brf Perrongen

 För HSB har det alltid varit viktigt att arbeta med konst som alla kan ta del av, som ett led i att skapa trivsamma boendemiljöer. Redan från 1930-talet och försågs våra bostadsområden med offentliga skulpturer. Idag invigdes det senaste konstverket i HSB Stockholm: skulpturen ”Fedeltá” i brf Perrongen i Blåsut.

8 september 2014

Nya hyreslägenheter till HSB Stockholms bosparare

 HSB har förvärvat fastigheten Ramstycket 1, som ligger på Skebokvarnsvägen 211-233 i Högdalen. Endast 700 meter från Högdalens centrum med närservice, bussar och tunnelbana ligger huset som har 123 lägenheter.

8 september 2014

HSB Stockholm rekryterar ny HR-chef

HSB Stockholm har rekryterat Charlotte Svalstedt som ny HR-chef. Charlotte har mångårig erfarenhet av HR-arbete såväl som av fastighetsbranschen och kommer närmast från Skanska Maskin AB. I rollen som HR-chef kommer Charlotte att ingå i HSB Stockholms ledningsgrupp. Hon tillträdde sin tjänst den 1 september.

3 september 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Information om våra Hyresrätter
Här får du information om våra hyresfastigheter och hur du som medlem kan söka en lägenhet.

Aktiviteter från Stockholm

 1. 1 Okt 2014

  Individuell mätning och debitering av el, värme och vatten

  18:30 - 20:00 HSB Stockholm Fleminggatan 41. HSB Stockholms distriktsverksamhet bjuder in dig som styrelseledamot till tematräff om IMD (individuell mätning och debitering).

 2. 2 Okt 2014

  Digital fakturahantering - praktik

  18:00 - 20:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Detta är ett verktyg för hantering av fakturor (webbfaktura). Få översikt, kontera och attestera direkt på webben. Här får du helt kostnadsfritt en ordentlig genomgång av verktyget och lär dig hur du hanterar alla funktioner och finesser.

 3. 2 Okt 2014

  Juridisk tematräff i Täby

  18:30 - 20:00 Grindtorpssalen, brf Venus. HSB Stockholms distrikt Nordost bjuder in dig som är styrelsemedlem i HSB brf, att lyssna på HSB Stockholms jurist Gabriella Eriksson. Hon talar om juridiken kring medlemskapet i en bostadsrätts-förening och vårt ansvar som fastighetsägare.

 4. 8 Okt 2014

  HSB Stadgar och Kod för brf

  18:00 - 20:00 Fleminggatan 41. Informationsmöte om HSB normalstadgar och kod för bostadsrättsförening. En omfattande revision är gjort och har stadgarna har anpassats till förändringar i lagstiftning.

 5. 8 Okt 2014

  Föreningen som arbetsgivare

  18:00 - 21:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Det här är en kurs som vänder sig till bostadsrättsföreningar som har egen personal eller som överväger att anställa. Kursen ger grundläggande kunskaper om arbetsgivarens ansvar för anställd personal.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Tänk miljösnällt när du renoverar

Nyinflyttad och renoveringssugen? Eller väl inbodd med lust att förnya?
Det finns ingen hejd på hur mycket vi ändrar om, byter ut och renoverar.
Men hur kan vi förnya och underhålla på ett klimatsnällt sätt?

Våra bloggar

Viktigaste bostadsfrågan inte med i debatten

Debatten om bostadspolitiken har mest handlat om byggandet. Inför valet har alla partier varit eniga om att bostadsbyggandet måste öka, att det behövs fler hyresrätter, att planprocesser och handläggningstider måste minskas och att regelverken måste saneras. Visst finns det förslag … Läs hela inlägget

Lag och rätt i din bostadsrätt - gratis föreläsning

Får jag måla om i vilken färg som helst? Kan balkongen glasas in? Får jag lov att flytta köket? HSB Stockholm bjuder alla sina medlemmar på en kostnadsfri föreläsning om att bo i bostadsrätt. Föreläsningen brukar vara populär, anmäl dig direkt!

Fråga ledningsgruppen!

Vill du veta mer om hur vi arbetar, våra tankar om framtiden och våra visioner? Eller har du en ny idé eller förbättringsförslag? Ställ din fråga till HSB Stockholms ledningsgrupp!

Hemtrevliga nyheter

Fastighetsmäklare som erbjuder både hängsle och livrem är sällsynta, men de finns. HSB Stockholm har tecknat ett avtal med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar Stockholm för dig som är medlem och ska sälja din bostadsrätt eller villa.

Blankettförråd
Här hittar du ett urval av våra blanketter och broschyrer som du som medlem eller blivande medlem, kan ha nytta av.

Bra tips för bästa service

Om ditt ärende gäller kontrolluppgifter eller om det gäller ditt lägenhetsnummer från Lantmäteriet:

Mejla servicecenter.stockholm@hsb.se. Uppge namn och personnummer och vad ditt ärende gäller så blir du kontaktad av en handläggare från HSB Stockholm.

HSB Städ och hushållsnära tjänster

Trappstädning Hushållsnära tjänster

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor