Välkommen till HSB Stockholm! (Välj ett annat område)

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt

Nära natur och centrum. Brf Pigghajen i Tyresö

Unikt boende på på havet, Finnboda Pirar.

Bo i en spännande industrimiljö med bevarad tegelfasad och glaspartier.

Brf Ektorget med guldläge i Solna

Brotorp i Sundbyberg

Härlig terrass på övre plan. Brotorp i Sundbyberg. Illustrationen är en inspirationsbild och kan skilja sig från verkligheten

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården. Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården.

Nyheter

Nya avskrivningsreglerna medför inte höjda avgifter i bostadsrättsföreningar

Förbudet mot progressiv avskrivning i bostadsrättsföreningar innebär inte i sig att medlemsavgifterna måste höjas. Den slutsatsen drar professorerna Daniel Stattin och Carl Svernlöv i en analys av de nya avskrivningsreglerna som presenteras i en debattartikel i Dagens Industri.

Idag

HSB Omsorg – en förebild för framtidens vård och omsorg

Företag inom vård och omsorg som maximerar vinsterna på brukarnas bekostnad har varit en brännande valfråga. Alternativen finns redan i dag – idéburna vårdföretag med en inbyggd moralisk kompass. HSB Omsorg är ett av dem och framhålls i en debattartikel i DN som en förebild när en blivande regering ska utveckla vård och omsorg.

12 september 2014

Konstinvigning i HSB brf Perrongen

 För HSB har det alltid varit viktigt att arbeta med konst som alla kan ta del av, som ett led i att skapa trivsamma boendemiljöer. Redan från 1930-talet och försågs våra bostadsområden med offentliga skulpturer. Idag invigdes det senaste konstverket i HSB Stockholm: skulpturen ”Fedeltá” i brf Perrongen i Blåsut.

8 september 2014

Nya hyreslägenheter till HSB Stockholms bosparare

 HSB har förvärvat fastigheten Ramstycket 1, som ligger på Skebokvarnsvägen 211-233 i Högdalen. Endast 700 meter från Högdalens centrum med närservice, bussar och tunnelbana ligger huset som har 123 lägenheter.

8 september 2014

HSB Stockholm rekryterar ny HR-chef

HSB Stockholm har rekryterat Charlotte Svalstedt som ny HR-chef. Charlotte har mångårig erfarenhet av HR-arbete såväl som av fastighetsbranschen och kommer närmast från Skanska Maskin AB. I rollen som HR-chef kommer Charlotte att ingå i HSB Stockholms ledningsgrupp. Hon tillträdde sin tjänst den 1 september.

3 september 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Information om våra Hyresrätter
Här får du information om våra hyresfastigheter och hur du som medlem kan söka en lägenhet.

Aktiviteter från Stockholm

 1. 23 Sep 2014

  Bostadsrättsjuridik

  18:00 - 21:00 HSB Stockholm. Det här är en praktiskt inriktad kurs där deltagarna får ta ställning till olika situationer och diskutera lämpliga lösningar. Vi går igenom de stadgar och lagar som styr föreningens verksamhet. Vilka beslut kan styrelsen till exempel fatta själv och vilka frågor ska man låta medlemmarna avgöra på föreningsstämman?

 2. 23 Sep 2014

  Skadedjur- hur hantera problemet? Infokväll i haninge

  18:30 - 20:00 Midgård föreningslokal, Sleipnervägen 115 i Haninge. HSB Stockholm distrikt Tyresö-Haninge bjuder in dig i styrelsen för din bostadsrättsförening till en informationskväll om hur man hanterar olika problem med skadedjur i föreningen.

 3. 24 Sep 2014

  Valberedning

  18:00 - 21:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Valberedningen har en nyckelfunktion i föreningen. Den ska se till att styrelsens sammansättning är representativ för föreningens medlemmar och ge förutsättningar för en väl fungerande styrelse.

 4. 29 Sep 2014

  Vad är AFF? (Avtal för fastighetsförvaltning)

  18:30 - 20:00 HSB Stockholm Fleminggatan 41. HSB Stockholms distriktsverksamhet bjuder in dig som styrelseledamot till tematräff om AFF.

 5. 30 Sep 2014

  Träff om grannsamverkan

  18:30 - 20:00 Midgård föreningslokal, Sleipnervägen 115 i Haninge. HSB distrikt Tyresö-Haninge bjuder in till en temakväll om grannsamverkan.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Våra bloggar

Inget krav på höjd årsavgift

En långsiktigt förutsägbar boendekostnad – det kan snart bli verklighet för alla bostadsrättshavare i Sverige. Nya avskrivningsregler för bostadsrättsföreningar har under året orsakat oro för landets bostadsrättsföreningar. Många bostadsrättsföreningen måste nu övergå till linjär avskrivning. Nu har en utredning klarlagt … Läs hela inlägget

Lag och rätt i din bostadsrätt - gratis föreläsning

Får jag måla om i vilken färg som helst? Kan balkongen glasas in? Får jag lov att flytta köket? HSB Stockholm bjuder alla sina medlemmar på en kostnadsfri föreläsning om att bo i bostadsrätt. Föreläsningen brukar vara populär, anmäl dig direkt!

Fråga ledningsgruppen!

Vill du veta mer om hur vi arbetar, våra tankar om framtiden och våra visioner? Eller har du en ny idé eller förbättringsförslag? Ställ din fråga till HSB Stockholms ledningsgrupp!

Hemtrevliga nyheter

Fastighetsmäklare som erbjuder både hängsle och livrem är sällsynta, men de finns. HSB Stockholm har tecknat ett avtal med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar Stockholm för dig som är medlem och ska sälja din bostadsrätt eller villa.

Blankettförråd
Här hittar du ett urval av våra blanketter och broschyrer som du som medlem eller blivande medlem, kan ha nytta av.

Bra tips för bästa service

Om ditt ärende gäller kontrolluppgifter eller om det gäller ditt lägenhetsnummer från Lantmäteriet:

Mejla servicecenter.stockholm@hsb.se. Uppge namn och personnummer och vad ditt ärende gäller så blir du kontaktad av en handläggare från HSB Stockholm.

HSB Städ och hushållsnära tjänster

Trappstädning Hushållsnära tjänster

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor