Välkommen till HSB Stockholm! (Välj ett annat område)

Information från ditt område

Hitta din egen HSB-förening. Se vilka lediga lägenheter, erbjudanden och aktiviteter som finns just där du vill bo.

Ange eller
...eller välj regionförening direkt
Den 7 oktober invigs Sveriges första förvaltningsbutik. Välkommen in för att prata förvaltning och få gratis rådgivning! Den 7 oktober invigs Sveriges första förvaltningsbutik. Välkommen in för att prata förvaltning och få gratis rådgivning!

Nära natur och centrum. Brf Pigghajen i Tyresö

Unikt boende på på havet, Finnboda Pirar.

Bo i en spännande industrimiljö med bevarad tegelfasad och glaspartier.

Brf Ektorget med guldläge i Solna

Brotorp i Sundbyberg

Härlig terrass på övre plan. Brotorp i Sundbyberg. Illustrationen är en inspirationsbild och kan skilja sig från verkligheten

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

En ny grön stadsdel nära city. Brf Lill-Jan i Norra Djurgårdsstaden.

Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården. Bo i härliga Finnboda vid Stockholms hamninlopp mitt emot Djurgården.

Nyheter

HSB i debattartikel: Hög tid att införa bosparande för unga

Bostaden har på senare år blivit en klassfråga – nu är det dags för Sverige att ta fram en politik för bosparande för unga. Det är budskapet i en debattartikel på svd.se, undertecknad Anders Lago, ordförande HSB, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare och Sten Hamberg, styrelseordförande Bofrämjandet.

Igår

Välkommet stöd för energieffektivisering av miljonprogrammet

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att man vill införa ett stöd till fastighetsägare som vid renovering av hus från miljonprogrammet satsar på åtgärder som minskar energianvändningen. Boverket och Energimyndigheten ska vara med i utformningen av stödet, som ska vara på 200 miljoner kronor 2015 och därefter på 500 miljoner kronor årligen.

21 oktober 2014

Invigning av Sveriges första förvaltningsbutik!

Imorgon den 7 oktober öppnar Förvaltningsbutiken på Fleminggatan 41. Butiken riktar sig till dig som sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening och som behöver vägledning inom förvaltning.

6 oktober 2014

Konstinvigning i HSB brf Perrongen

 För HSB har det alltid varit viktigt att arbeta med konst som alla kan ta del av, som ett led i att skapa trivsamma boendemiljöer. Redan från 1930-talet och försågs våra bostadsområden med offentliga skulpturer. Idag invigdes det senaste konstverket i HSB Stockholm: skulpturen ”Fedeltá” i brf Perrongen i Blåsut.

8 september 2014

Nya hyreslägenheter till HSB Stockholms bosparare

 HSB har förvärvat fastigheten Ramstycket 1, som ligger på Skebokvarnsvägen 211-233 i Högdalen. Endast 700 meter från Högdalens centrum med närservice, bussar och tunnelbana ligger huset som har 123 lägenheter.

8 september 2014

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Bevaka nyheter via e-post

Information om våra Hyresrätter
Här får du information om våra hyresfastigheter och hur du som medlem kan söka en lägenhet.

Aktiviteter från Stockholm

 1. 4 Nov 2014

  Grundkurs i styrelsearbete

  18:00 - 21:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Den här kursen är ett måste för dig som är ny i styrelsen eller dig som varit med ett tag och vill få bättre koll på grundläggande styrelsearbete. Kursen är avgiftsfri för HSB bostadsrättsföreningar, men självklart är alla välkomna.

 2. 6 Nov 2014

  Bostadsrättsjuridik

  13:00 - 16:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Det här är en praktiskt inriktad kurs där deltagarna får ta ställning till olika situationer och diskutera lämpliga lösningar. Vi går igenom de stadgar och lagar som styr föreningens verksamhet. Vilka beslut kan styrelsen till exempel fatta själv och vilka frågor ska man låta medlemmarna avgöra på föreningsstämman?

 3. 11 Nov 2014

  Demo HSBs digitala verktyg

  18:00 - 20:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Kostnadsfri kväll med mingel och demonstration av HSBs digitala verktyg. HSB erbjuder en rad olika digitala verktyg som underlättar styrelsens vardag. Under ett par timmar demonstrerar vi alla HSBs digitala verktyg och passar dessutom på att bjuda på lite trevlig samvaro med dryck och tilltugg.

 4. 12 Nov 2014

  Grundkurs i ekonomi

  18:00 - 20:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. I den här kursen går vi igenom grunderna i bostadsrättsföreningens ekonomi och förklarar viktiga termer och begrepp. Vi visar hur man planerar ekonomin och hur man följer upp den under verksamhetsåret med hjälp av tillgängliga rapporter.

 5. 13 Nov 2014

  Digital fakturahantering - teori

  18:00 - 21:00 HSB Stockholm, Fleminggatan 41. Detta är ett verktyg för hantering av fakturor (webbfaktura). Få översikt, kontera och attestera direkt på webben. Här får du helt kostnadsfritt en ordentlig genomgång av vilka rapporter du kan få fram och hur du läser dem.

Vad är RSS?

RSS är ett sätt att enkelt och automatiskt kunna få de senaste rubrikerna, nyheterna (eller i det här fallet projekten) till din dator. Så att du slipper att surfa! För att kunna använda RSS behöver du en så kallad RSS-läsare. Avbryt

Tänk miljösnällt när du renoverar

Nyinflyttad och renoveringssugen? Eller väl inbodd med lust att förnya?
Det finns ingen hejd på hur mycket vi ändrar om, byter ut och renoverar.
Men hur kan vi förnya och underhålla på ett klimatsnällt sätt?

Våra bloggar

Mehmet Kaplan och bostadspolitiken

Under Bostadsmötet i Uppsala (bostadsforskningsarena) denna vecka diskuterades det flitigt under kafferasterna vem som skulle bli ny bostadsminister. Ingen hade något hett tips. Och ingen nämnde Mehmet Kaplan. Inte så konstigt, kanske. För det var litet oväntat att Mehmet Kaplan … Läs hela inlägget

Lag och rätt i din bostadsrätt - gratis föreläsning

Får jag måla om i vilken färg som helst? Kan balkongen glasas in? Får jag lov att flytta köket? HSB Stockholm bjuder alla sina medlemmar på en kostnadsfri föreläsning om att bo i bostadsrätt. Föreläsningen brukar vara populär, anmäl dig direkt!

Fråga ledningsgruppen!

Vill du veta mer om hur vi arbetar, våra tankar om framtiden och våra visioner? Eller har du en ny idé eller förbättringsförslag? Ställ din fråga till HSB Stockholms ledningsgrupp!

Hemtrevliga nyheter

Fastighetsmäklare som erbjuder både hängsle och livrem är sällsynta, men de finns. HSB Stockholm har tecknat ett avtal med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och Länsförsäkringar Stockholm för dig som är medlem och ska sälja din bostadsrätt eller villa.

Blankettförråd
Här hittar du ett urval av våra blanketter och broschyrer som du som medlem eller blivande medlem, kan ha nytta av.

Bra tips för bästa service

Om ditt ärende gäller kontrolluppgifter eller om det gäller ditt lägenhetsnummer från Lantmäteriet:

Mejla servicecenter.stockholm@hsb.se. Uppge namn och personnummer och vad ditt ärende gäller så blir du kontaktad av en handläggare från HSB Stockholm.

HSB Städ och hushållsnära tjänster

Trappstädning Hushållsnära tjänster

Frågor och svar om avskrivningar i bostadsrättsföreningar

Från och med 2014 ska fastigheter skrivas av med så kallad linjär avskrivning. Frågan har stor betydelse för bostadsrättsföreningar och boende i bostadsrätt.

Här är svar på de vanligaste frågorna om avskrivningsregler.

Medlemserbjudanden

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig som Medlem förmånliga rabatter på produkter och tjänster relaterade till ditt boende.

Ta del av alla dina förmåner...

HSB bygger

NCC har fått i uppdrag av HSB att bygga 92 lägenheter på Finnbodavarvsområdet i Nacka. Ordervärdet uppgår till 275 miljoner kronor.

Ta del av artikeln

Jobb och karriär hos HSB

Vi brinner för förbättringar, modernisering och utveckling.

Vill du vara med?

Sök din bostadsrättsförening

Felanmälan Mina sidor