Jubileumshuset - framtidens bostadsrättsförening

Med direkt anslutning till Hagaparken blir Jubileumshuset en plats där det urbana möter det rekreativa. Den 24 våningar höga tegelbyggnaden blir Stockholms nya port norrifrån och ett landmärke som utgör en ny del av Stockholms siluett.

Huset väntas omfatta omkring hundra flexibla lägenheter i olika storlekar och det fria läget i östra Hagastaden skapar utblickar över Brunnsviken, nationalstadsparken och stadens takåsar. En klassisk Stockholmsarkitektur utmärker huset, med hög detaljering, trappning och takterrasser i olika nivåer. Samtliga lägenheter får inglasad balkong eller terrass.

– Jubileumshuset är en märkesbyggnad, ett landmärke, men inte bara en arkitektonisk gest. Det är en hyllning till HSBs historia. Vår utgångspunkt har varit att rita ett bostadshus där det alldagliga och älskvärda tar plats i husets organisation och gestaltning. Det ska vara enkelt att tycka om huset, säger arkitekten Morten Johansson, som tillsammans med Kalle Dinell utgör arkitektbyrån DinellJohansson som fått i uppdrag att rita den 24 våningar höga byggnaden.

I entréplanet utvecklar HSB tillsammans med Castellum, Jubileumshusets Hub. Det blir en inbjudande, dynamisk och levande mötesplats där funktioner, tjänster och servicekoncept knyts samman för att skapa synergier för såväl boende som besökare och verksamhetsutövare. För dig som väljer att köpa en bostad i Jubileumshuset kommer konceptet att erbjuda både fysiska och digitala tjänster som förenklar vardagen och förbättrar boendekvaliteten.

Gemensamt i föreningen kommer det att finnas två terrasser på plan 5 och plan 9 för bjudningar och sociala tillställningar utöver det vanliga. Vill man däremot addera ytterligare guldkant på tillvaron, kan man ta sig upp till den generösa gemensamhetslokalen i husets krona på plan 23. Här hålls möten i föreningen, privata tillställningar eller barnkalas med en enastående utsikt.

Framför Jubileumshuset kommer det nya torget Tullhusplatsen ligga, en ny mötesplats för evenemang, aktivitet och vardagsliv. I anslutning kommer även den nya gång- och cykelbron att ligga som binder ihop den urbana stadsmiljön med Hagaparken och Brunnsviken som i sin tur erbjuder attraktiva grönområden och vattenläge med möjlighet till friluftsliv.


Vy mot Tullhusplatsen


Tullhusplatsen från Norra Stationsgatan


Nya gång- och cykelbron mellan Hagastaden och Hagaparken – Brunnsviken


Vy från Sveavägen


Vy från St Eriksgatan                                             


Vy från Norra stationsgatan/ St Eriksgatan


Vy från Sveavägen


Vy från Sveavägen


Vy från Uppsalavägen

 

Illustrationer: White Arkitekter & Stockholm stad, Wingårdhs, DinellJohansson, ON arkitekter & Stockholms stad