Medlemsinformation BRF Eriksfält Februari

17 februari 2022

Nu är vi redan inne i februari och kanske ser vi också slutet på en lång period som för oss alla inneburit att vi varit tvungna till att leva livet lite annorlunda. Vi ser med tillförsikt framåt och inväntar ljuset som så sakteliga börjar återkomma. Här kommer lite nytt från styrelsen.

Höjning av avgifter:
Föreningen har god ekonomi och har kunnat erbjuda medlemmarna avgiftsfri månad under många år. Nu ligger stora projekt i underhållsplanen och därtill har kostnaderna generellt i samhället ökat, likaså inflationen. Med hänsyn till det så behöver styrelsen tänka framåt och säkra en god budget. Detta innebär att avgifterna kommer att höjas med 3% från och med kvartal två 2022, dvs april och framåt. 

Höjning av elpriser: 
Föreningen debiterar varje enskild medlem sin respektive elförbrukning. (Individuell mätning och mätning, IMD, enligt tidigare stämmobeslut). Då även elpriset ökat markant behöver styrelsen enligt budgetkalkylen justera priset från nuvarande pris på 1,25kr/kWh till 1,6kr (inkl. moms) Justeringen av priset kommer ske retroaktivt och gäller avläsningen från och med 2021.12.01.

Våra pågående projekt:

Tvättstugor
Måndag 14/2 kom Byggnadsfirman Otto Magnusson och påbörjade etableringen på området inför renoveringen av tvättstugorna. Varje enskilt hus kommer få ut information separat om vad som gäller under tiden respektive tvättstuga renoveras. 

Laddstolpar
E.ON. kommer att anlägga treladdstolpar med totalt sex laddplatser under våren. Exakt datum för leverans är för närvarande inte bekräftat. Dessa sex platserna kommer vara innanför grinden. Detta kommer innebära att vi behöver flytta en del parkeringsplatser. Mer information kommer ut inom kort. 

Trädgården
Från och med årsskiftet avskaffades Trädgårdsgruppen och det är våra anställda på kontoret, som tar hand även om växterna i våra krukor.
Det är snart vår och då är det dags för trädgårdsarbete både i våra odlingslotter och i vår gemensamma trädgård/utemiljö. Vi kommer att bjuda in till en gemensam trädgårdsdag i början av maj. Det gör stor skillnad med alla punktinsatser vi gör tillsammans den dagen. Dessutom är det trevligt att träffas och lära känna varandra.

Vi har funderingar på att anlägga små ängar i trädgården. Vi blev inspirerade när vi såg Malmö stads lilla äng utanför Stadion mot Pildammsparken. Den var ca. 3m i diameter och full med ängsblommor. De hade även byggt ett ganska stort insektshotell i mitten.

Vi skulle kunna ha minst två sådana små ängar i trädgården, till exempel en liten äng bredvid boulebanan och en på gräsmattan vid hus 52. Båda med insektshotell för att locka fler nyttiga pollinerande insekter.  Att vi tänker ängar i mindre format beror på att det är lätt att komma åt att klippa gräset runt ängarna.

Vänliga hälsningar
Förvaltningskontoret och styrelsen.