Styrelsens månadsbrev augusti 2021

03 september 2021 Hösten har anlänt och terminens första styrelsemöte är avklarat – vilket känns härligt!

Hej! 

Vi har mycket positivt på gång i föreningen inte minst lite trevligt att scener till Kristallen vinnaren och succéserien Tunna blå linjen, säsong 2, ska spelas in på vår förening i höst. 

Ekonomin i föreningen är fortsatt god och vi har lägre utgifter för underhåll, så här långt på året!  


8 Laddstationer för el & hybridbilar är på plats och tas snart i drift. Önskar du en parkeringsplats med ladd möjligheter så hör av dig till fastighetskontoret. Kostnaden för att tanka är f n 2 kr/kWh vilket är ett bra pris! Priset för p-platsen för el/laddhybrider är 700 kr/mån. Föreningen kommer ha två kölistor framöver – en för vanliga bilar och en för bilar som behöver laddas. Du behöver äga en laddbar bil för att få stå på en laddplats. Mer information och instruktioner finner du även på hemsidan.


Trapphusen
: Två trapphus provmålas på Erikslustvägen 36 B & D. Vi provmålar är för att vi medlemmar skall få möjlighet att ta ställning till olika färgalternativ samt se hur färgerna ser ut i verkligheten. Hur vi röstar, lämnar kommentarer kommer in i testtrapphusen etc kommer det information kring senare. Utformning och färgsättning, är framtagna av Agneta Hahne Arkitekter. Agneta har lång erfarenhet av färgsättning och utformning med tidstypisk anda.

Ny underhållsplan är beställd – fastigheten är vår viktigaste tillgång i föreningen och vi har beställt en ny underhållsbesiktning med tillhörande underhållsplan som med mindre uppdateringar ska leva under de kommande 15 åren. Leverantör är Granlunds.


Solceller
- Arbetet med att uppdatera offerterna utifrån det beviljade bygglovet och välja en entreprenör till solcellerna är i gång. 

Gemensam el – Vi räknar med att arbetet kommer att beröra lägenheterna från oktober och framåt och att allt är klart innan årsskiftet mer information kring, tidsplaner, nyckelinsamling, strömavbrott etc kommer efterhand. 

Övernattningslägenheter – Då vi fått en ledig lokal i föreningen när massagesalongen flyttade kommer vi att utvärdera om vi bland våra befintliga lokaler kan göra en rockad för att kunna skapa två övernattningslägenheter i föreningen – till då en mycket billigare peng än att köpa lägenheter på den ”heta” bostadsmarknaden.


Tjuvar på besök!

Cyklar som stjäls! Som en följd av ändrade cykelvanor i spåren av pandemin har det blivit brist på cyklar och mängder med cyklar stjäls – så även hos oss tyvärr! Det går emellertid att spåra sin cykel om den väl blir stulen genom att montera en liten GPS exempelvis under sadeln.
I vår grannförening har tjuvar under dagtid brutit sig in via brevinkastet hos boende som inte haft säkerhetsdörr samt låst    kåpa över vredet! Kontakta polis & vaktmästaren om du ser något misstänkt!


Om du får problem med skadedjur/ohyra i din lägenhet ska du som medlem själv kontakta Anticimex.  


Nytt system för felanmälan
– nu kan du även bifoga bilder tillsammans med din felanmälan! Upptäcker du något som är sönder eller behöver åtgärdas i fastigheten, miljöhus, garage, gårdar, tvättstugor mm ber vi dig att göra en felanmälan med hjälp av någon av nedan alternativ:
Skicka in din felanmälan via: https://felanmalan.sydsverigeab.se/
– Du får med detta alternativ återkoppling när felet hanteras/är åtgärdat.

Vardagar 07.00-16.00 kan du även ringa till Sydsverige Entreprenad AB
Telefon: 040-630 62 50 alternativt 040 - 619 62 55
Jour: Akuta fel och störning, övrig tid, till Örestads Bevakning Telefon: 040 - 93 12 70


Carl (Calle) Frostander är ny vaktmästare i föreningen!

 ** Styrelsens nästa sammankomst blir den 14:e september. 

Ha en riktigt skön höst önskar styrelsen & förvaltningen!