Vågskvalpet november 2022

05 november 2022 Världen förändras - Månadsavgiften - Medlemsmöte - Jubileum

Världen förändras

Världen är i oro. Priserna stiger på både det ena och det andra. Vår förening påverkas också på både kort och lång sikt.

Räntorna är snabbt ökande. Reveln har några lån med längre bindningstid, men också några med kort bindningstid. Det är väldigt osäkert hur mycket de ökar under 2023.

Elpriset ökar också och är lika svårt att spå utvecklingen för. Vi är anslutna till avtal via HSB Malmö som gör att endast en del av elpriset påverkas av marknaden. Nuvarande pris går ut i början av 2023. Med IMD (”=gemensam el”) är det också en eftersläpning på 3 månader.

Fjärrvärmen kommer att öka med 6 % enligt besked från Kraftringen. På www.hsb.se/malmo/brf/reveln/nyheter/energispartips/ finns det tips för alla och envar.

Månadsavgiften
Sammantaget måste månadsavgiften höjas med 7 % från 2023-01-01. Avgiften höjdes senast 2011 och före det 2003. För en lägenhet på 83 kvm innebär det en höjning på 427 kr/månad.
De senaste åren har föreningen gjort gemensamma lösningar som gynnat medlemmarna: Bredband c:a 300 kr/månad och IMD (de fasta abonnemangsavgifterna) c:a 250 kr/månad. Elpriset, som föreningen debiterar ut för förbrukningen i resp. lägenhet ökar till 2.50 kr/kWh inkl moms. Notera att detta gäller under de förutsättningar som gäller idag.

Medlemsmöte

Välkommen till medlemsmöte med ytterligare information den 24 november kl. 19.00 på Havsblick. Kaffe och kaka serveras.

Jubileum

Tack alla ni som var med på vårt jubileum högst upp på Turning Torso. Det blev mycket lyckat och delar av firandet finns att se på vår hemsida.