Störningar Bangatan 4

03 augusti 2023 Vi har varit i kontakt med BID Malmö angående det pågående problemet med ungdomar som vistas olovligt i och runt vår fastighet och inte beter sig trevligt.

BID Malmö är en lokal organisation som verkar för samarbete mellan olika aktörer för en god boendemiljö och där vår brf är medlem. Läs mer på vår hemsida om BID Malmö och Flamman här.

I slutet av juni höll BID Malmö ett möte med polisen och ungdomsföreningen Flamman som har sin lokal här på Möllevången i Malmö.

Mötet diskuterade bland annat rastlösa ungdomar som störde i närområdet och hur man skulle få med dem i de gemensamma aktiviteterna som Flamman anordnar.

Flamman har haft stängt i sin lokal på Sofielundsvägen (pga elfel) i början av sommaren vilket kan ha bidragit till det ökade antalet ungdomar som har varit ute.

Men Flamman kommer fortsätta med fältarbete för att fånga upp och samtala med de ungdomarna som skapar mest problem.

 

Polisen har haft samma observationer med ett ökat antal ungdomar i närområdet, där de är medvetna om att några även håller på med kriminalitet.

De har sagt att de kommer öka patrulleringen resten av sommaren.

 

Detta är ett försök till att gå till roten av problemet vilket hade hjälpt alla påverkade i området, inte bara vår egen förening.

Styrelsen är väl medveten om störningarna på Bangatan, speciellt runt Bangatan 4A, och ser över olika möjliga lösningar.

 

Vi tackar för ert tålamod och förståelse av situationen.