Garantiärende och felanmälan

Här kan du läsa mer om hur du själv åtgärdar eventuella fel samt hur du lämnar ett garantiärende. Du anmäler alla ärende (oavsett om det är ett garantifel eller inte) via formuläret nedan. Gäller det vitvaror anmäler du det direkt till entreprenören.

Fel som du själv kan, och bör, åtgärda

Kom ihåg att du själv ansvarar för en del av underhållet i din lägenhet enligt stadgarna

Många fel kan du lösa på egen hand och vi har en mängd hjälpsamma skötseltips som du är välkommen att ta del av, innan du lämnar ett ärende.

Felanmäl vitvaror till Siemens

Är det något problem med din kyl, frys, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, micro eller spishäll? Se först om du kan lösa problemet själv, på Siemens hemsida kan du få hjälp. Om du inte kan lösa problemet själv, ska du göra en felanmälan hos Siemens här eller genom att ringa 0771-19 55 00.

Garantibevisen för dina vitvaror hittar du här.

Om det är ett fel som inte Siemens är ansvarig över, så kan du komma att bli debiterad av dem. Så stäm av med dem innan hembesök.

Felanmäl via formuläret nedan

Alla fel (förutom vitvaror), oavsett om det går på garantin eller inte, ska du skicka in via formuläret som finns längst ner på denna sida. Om det saknas information kommer du att behöva komplettera ditt ärende, vilket kan göra att ärendet tar längre tid att hantera. Så tänk på att göra anmälan så komplett och noggrann du kan med text och bilder redan från början. 

Så här fungerar besiktningar och garantier. 

Akuta ärende – ring jouren

Om det är ett akut ärende som inte kan vänta, som vattenläcka, inbrottsskada eller krossat fönster, ring HSB Malmös fastighet- och trygghetsjour dygnet runt på 010-442 30 00, välj 1. Du kopplas automatiskt vidare till Securitas som kommer ut till fastigheten vid behov.  

Om det är fara för liv, ring alltid 112. 

Fel på hissen

Vid fel på hissen, ring Otis på 0200-21 21 11.

Tv och bredband

Vi har avtalet Bolina 3.0 för tv, bredband och bredbandstelefoni och Telia är leverantör. För mer information, läs mer om Bolina 3.0 här  eller besök Telias hemsida, alternativt ring Telia på 020-20 20 70.