Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Betala hyra eller avgift

Här har vi samlat det du behöver för att kunna se och betala din avi.
  • Du betalar din hyra (om du bor i en hyreslägenhet ) eller avgift (om du bor i en bostadsrätt) månadsvis och i förskott.
  • En gång i kvartalet får du dina avier där det framgår vilken summa du ska betala och när.
  • Om du av någon anledning inte får några avier måste du betala i tid ändå.
  • Du hittar dina avier med ocr-referens på Mitt HSB – där du automatiskt har ett användarkonto. Logga in via ”Logga in”-knappen uppe till höger, med BankID eller personnummer och lösenord. 

Bor du i en bostadsrätt? Läs mer här om hur du får din avi digitalt.

Bor du i en hyreslägenhet? Då får du inte någon pappersavi. Du behöver ansluta dig till någon av våra digitala tjänster.

Problem att betala hyran?

  • Senast den sista vardagen i månaden behöver vi din betalning.
  • Om du skulle bli sen med betalningen får du en påminnelse per brev. Vid all försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor. Avgiften läggs på din nästkommande faktura. Går det vidare till inkasso blir det en dröjsmålsränta enligt räntelagen. Just nu är den 8 procent plus referensränta. 
  • Har du autogiro görs två försök att dra pengar. Om det inte finns tillräckligt med pengar på ditt konto skickas en påminnelse per brev.
  • För att undvika betalningsanmärkningar, dröjsmålsränta eller inkassokostnader är det viktigt att avin betalas i tid. Upprepade försenade betalningar kan leda till uppsägning av hyreskontraktet.

Du kan söka anstånd/begära uppskov på betalningen

Bor du i en hyreslägenhet kan du kontakta oss på 010-442 30 00 för att fråga om du får uppskov på din hyra.

Bor du i en bostadsrätt ska du kontakta din styrelse eftersom det är de som beslutar om eventuella anstånd.