Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett medlemskap med många förmåner

Tillsammans med våra medlemmar skapar vi framtidens boenden där trygghet står i centrum. Välkommen att bli medlem i HSB och få möjlighet till förtur till ditt nya hem.

Detta får du som privatperson och medlem:

  • Förtur till bostäder i hela Sverige genom HSBs bosparande 
  • Juridisk rådgivning i boendefrågor
  • Erbjudanden och rabatter
  • Vår medlemstidning Hemma i HSB med inspiration och tips för ditt boende
Bli medlem nu

Vad kostar medlemskapet?

Årsavgiften är 300 kronor per familj. I samband med att du blir medlem i HSB betalar du också en andel i vår kooperation på 500 kronor per person (även minderåriga). Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB.

Hur blir jag medlem i HSB?

För att bli medlem i HSB fyller du i vår medlemsansökan online. Du väljer vilken regional HSB-förening du vill bli medlem i. Observera att möjligheten att bospara och förturen till bostäder gäller i hela landet, oavsett var du bor.

Vad är skillnaden på att bospara och vara medlem?

Du kan vara medlem och boende i HSB. Och så kan du vara medlem och bosparare. Det senare innebär att du sparar hos HSB för att kunna köpa en bostad eller för att få en hyresrätt hos oss. Medlemskapet i HSB är en förutsättning för att komma igång med ditt bosparande.

Varför har jag fått en avi för medlemsavgiften?

Om du nyligen har sålt en lägenhet och lämnat medlemskapet i brf:en, är du fortfarande medlem i HSB Malmö. Tidigare har brf:en betalat avgiften, men nu har den automatiskt gått över till dig.

Det kan även vara så att du tidigare har ingått i ett familjemedlemskap. Men eftersom du inte längre är folkbokförd på samma adress som huvudmedlemmen som står på familjemedlemskapet, har du fått en egen avi.

Vanliga frågor och svar om medlemsavin

Detta får du som HSB-medlem

Förtur till HSBs bostäder genom vårt bosparande

HSB Bospar är ett enkelt och tryggt sätt att spara till ett framtida boende samtidigt som du samlar bosparpoäng och kan få förtur till HSBs cirka 25 000 hyresrätter och nybyggda bostadsrätter över hela Sverige.

Läs hur HSB Bospar funkar

Juridisk rådgivning i boendefrågor

Juridisk rådgivning i boendefrågor

Som medlem i HSB har du tillgång till generell juridisk rådgivning i boendefrågor – en värdefull tillgång om knepiga situationer skulle uppstå. 

Oavsett fråga kan du kontakta oss med dina funderingar som rör boendet.

Kontakta HSBs juridiska rådgivning

Erbjudanden och rabatter

Tack vare att vi är över en halv miljon medlemmar har vi möjlighet att teckna förmånliga samarbetsavtal vilket ger dig som HSB-medlem tillgång till många uppskattade erbjudanden. 

 

Se dina medlemsförmåner

HSBs medlemstidning Hemma i HSB

Inpspiration och kunskap i vår medlemstidning - Hemma i HSB

Alla medlemmar får vår uppskattade tidning Hemma i HSB. Här tar vi upp angelägna frågor om boendet, som boendejuridik, inredningsinspiration, renoveringsfrågor och tips på hur du kan leva mer klimatsmart.

 

Läs mer om vår medlemstidning

Om medlemskapet

Avlsuta medlemskapet?

Vill du avsluta ditt medlemskap gör du det genom att fylla i formuläret på den här sidan

Har du fått en medlemsavi hemskickad, så bortser du naturligtvis från denna. Har det gått så långt att det gått ut en påminnelse, kommer andelen att kvittas mot en del av medlemsavgiften. 

Avsluta medlemskapet här

Vanliga frågor om HSBs medlemskap

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren om HSBs medlemskap. 

Till frågorna

Medlemskapets villkor

Vill du läsa villkoren för ditt medlemskap finns det i HSB Malmös stadgar.

HSB Malmös stadgar

Kod för föreningsstyrning

I en medlemsägd organisation är det viktigt att du som medlem känner dig trygg med att organisationen och verksamheten bedrivs enligt de principer och i den riktning vi kommit överens om. Därför följer vi HSBs kod för föreningsstyrning.

HSBs kod för föreningsstyrning