Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bra juridik är att tänka efter – före

Er bostadsrättsförening har tillgång till juridisk rådgivning av juristerna på HSB. Det kan handla om förebyggande juridisk rådgivning, konflikter mellan grannar, uppsägningar, olovlig ombyggnad, avtal med hantverkare och mycket annat som ska hanteras i vardagen. Våra jurister har en unik erfarenhet kring problematiken, och juristhjälpen är ett bra stöd om en besvärlig situation skulle uppstå.
Juridisk medlemsrådgivning

Som medlem i HSB kan du ringa vår medlemsrådgivning. Ring 0771-472 472 och välj knappval 1 om du är medlem och knappval 2 om du är förtroendevald.

Öppet helgfria vardagar kl. 09.00-16.00 med lunchstängt mellan kl. 12.00-13.00. Dag före röd dag är HSBs juridiska rådgivning öppen klockan 09.00-12.00 och under klämdagar har vi stängt.

HSBs jurister kan även bistå er bostadsrättsförening. Ta en kontakt med oss genom att använda vårt ärendeformulär. Tillsammans går vi igenom ert ärende för att se vilket stöd ni behöver. Klicka här.

HSBs juridiska rådgivning 0771- 472 472


Mer matnyttig juridisk information finns på vår Blogg.

Medlemsförmåner

Kostnadsfri telefonrådgivning

Som medlem i HSB har du tillgång till den kostnadsfria tjänsten HSBs juridiska rådgivning som utgör en del av våra medlemsförmåner.

Rabatterat arvode

HSB bostadsrättsföreningar och bostadsrättsföreningar som har förvaltningsavtal med HSB betalar ett rabatterat arvode när de väljer att anlita juristerna på HSB. Se gällande prislista under rubkriken Juridiska tjänster - anlita oss jurister på HSB nedan.

Juridiska tjänster - anlita oss jurister på HSB

Vi jurister på HSB bistår med vägledning och rådgivning och förklarar dina rättigheter och skyldigheter i egenskap av representant i en bostadsrättsförenings styrelse eller företrädare för ett fastighetsbolag. Inom ramen för gällande rätt skapar vi därför lösningar för våra klienters specifika behov. Det innebär att vi utför en mängd olika specifika uppdrag, exempelvis att upprätta och förhandla ett avtal, agera ombud vid en domstolsförhandling, bistå vid stämmor eller genom att finnas tillgängliga som ett juridiskt bollplank.

Urval av rättsområden:

 • Överlåtelse och medlemskap
 • Andrahandsupplåtelse
 • Entreprenadrätt
 • Avtalsrätt och kontraktsskrivning
 • Fastighetsrätt
 • Hyresrätt bostad och lokal
 • Störningar, vanvård med mera
 • Förändring, underhåll och reparation av hus och lägenhet
 • Styrelse och Stämma
 • Fordringsrätt 
 • Obetalda avgifter och hyra
 • Fastighetsägaransvar

Gällande prislista

Normal timtaxa
2750 kr per timme exklusive moms

Rabatterat arvode
(Gäller för HSB bostadsrättsföreningar och bostadsrättsföreningar som har förvaltningsavtal med HSB)
2350 – 2550  kr per timme
exklusive moms beroende på ärendet komplexitet och bemanning.