Grannsamverkan december 2021

03 januari 2022

Då har återigen ett år förflutit där vi kastats mellan hopp och förtvivlan gällande pandemins utveckling och hur den har påverkat oss alla i någon form. Det enda positiva vi kan redovisa kopplat till Corona är antalet bostadinbrott som sjönk kraftigt under 2021. Sannolikt handlar det till stor del om hemarbete och mindre resande, men också om ert goda arbete i grannsamverkansgrupperna.

Tyvärr fortsätter bedrägerierna mot i första hand äldre där bedragarna ringer upp och säger sig representera bank eller liknande inrättningar och att de upptäck att någon försöker kapa konton eller handla i deras namn o.s.v. De är otroligt manipulativa och det de vill komma åt är ofta bank id, bank kort och koder. I många fall har de kommit hem och hämtat både kort och kod. LÄMNA ALDRIG UT BANK ID, KORT ELLER KODER. Det finns inga banker eller liknande som åker hem och hämtar kort m.m. Jag vill också betona att det är lätt att bli lurad och det finns ingen skam i detta då bedragarna är mycket skickliga.

Nedan följer först decembers statistik och därefter statistik över åren 2019, 2020 och 2021 i hela vårt område. Som ni kanske förstår är det svårt att specificera ett visst område då vi har över 500 grannsamverkansområden i vårt lokalpolisområde. Är det någon som behöver någon särskild information till något möte får ni höra av er till mig.
Nu vill jag passa på att önska er alla en god fortsättning på det nya året och be er fortsätta det goda arbetet.

Med vänlig hälsning!

Niklas Svensson