Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

E-faktura, autogiro och Kivra

Varje kvartal får du tre avgifts-/hyresavier för kommande månader. Avgiften för bostaden ska betalas i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Observera att varje månad har ett unikt OCR-nummer. Kom ihåg att du alltid kan logga in i Mitt HSB med mobilt BankID för att hitta dina avier. 

E-faktura

E-faktura är ett både smidigt och miljövänligt sätt att hantera fakturor. Vi vill därför tipsa dig om hur du gör för att aktivera denna tjänst som är smart både för dig och för klimatet!

Du aktiverar e-faktura på din internetbank med hjälp av ditt avtalsnummer som du hittar un­der dina adressuppgifter på avin, sök efter HSB NG. Välj därefter den ort där du har närms­ta HSB-kontor, Mariestad, Skövde, Skara, Lidköping, Trollhättan eller Uddevalla. Du kan ha både e-faktura och autogiro anslutet samtidigt, på så sätt slipper du att aktivt gå in och lägga betaldatum på e-fakturorna, vi drar med automatik sista vardagen i månaden.

Om du flyttar måste du själv ta bort de e-fakturor som inte ska betalas på din internetbank. Detta gäller även om du säger upp en parkeringsplats, garage eller förråd/lokal men bor kvar i din lägenhet. För att kunna aktivera e-fakturatjänsten måste du stå angiven som avimottagare. Är ni flera ägare/hyresgäster är det namn som står först i adressuppgiften på avin den person som är avimottagare. Behöver ni ändra avimottagare vänligen kontakta oss. 

Nya e-fakturor aktiveras i samband med kvartalsavisering fyra gånger per år. Du får alltså e-fakturor fyra gånger om året.

Autogiro

Autogirotjänsten träder i kraft nästkommande kvartalsavisering. Medgivandet gäller fram tills den dagen du avslutar det eller flyttar från bostadsrätten/hyresrätten. Du kan vara ansluten till Kivra och ha autogiro anslutet samtidigt.

Du som bor i en bostadsrättsförening eller hyresrätt som är HSB-ansluten kan ansluta dig för autogiro på din internetbank. Logga in på din internetbank och gå till fliken för autogiro. Sök sedan på HSB Norra Götaland som betalningsmottagare. För att vi ska kunna identifiera dig skriver du ditt personnummer som betalarnummer. Du som bor i en fristående bostadsrättsförening måste skicka in en blankett till oss.

Är ni flera ägare av bostadsrätten är det namn som står först i adressuppgiften på avin den person som är avimottagare. Behöver ni ändra avimottagare vänligen kontakta oss.  

Kivra

HSB Norra Götaland är anslutna till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som har Kivra inte får pappersavier utan automatiskt får dina hyres- och avgiftsavier digitalt till Kivra. Du som inte har Kivra berörs inte. Om du har både Kivra och e-faktura aktivt kommer du alltid få avi i internetbanken.

Om du är ansluten till Kivra men inte vill få dina avier dit måste du själv blockera HSB Norra Götaland som avsändare. Detta gör du under inställningar i Kivra.

Vid frågor kontakta oss!

Har du några frågor gällande dina betalningar? 
Klicka här för att kontakta oss så hjälper vi dig!