Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Influencern Tilda Bjärsmyr om barnens framtid: ”Du gör dina barn en enorm tjänst”

Bostadsdrömmarna behöver inte vara så långt borta när det är dags för dina små att flytta hemifrån. Så här gör mamas bloggare Tilda Bjärsmyr för att öka chanserna att få en bra bostad och en trygg framtid för sina barn.
Influencern Tilda Bjärsmyr står i grönskande utemiljö

Artikeln är ett betalt samarbete mellan HSB, tidningen mama och Tilda Bjärsmyr.

Hon är uppvuxen i Jönköping, flyttade till Göteborg som 18-åring och lämnade sedan Sverige för några år utomlands. Mathilda (Tilda) Bjärsmyr är berest och har genom livet bott på flera olika platser.

– Jag är born and raised i Jönköping i Småland. Där bodde jag tillsammans med min kära familj tills jag blev 18 år. Sedan flyttade jag till Göteborg till min dåvarande pojkvän Mattias, som idag också är min man.

Hon fortsätter:

– 2009 flyttade vi till Glyfada i Grekland där vi bodde i fyra år innan vi flyttade till Norge och Trondheim något år innan vi for tillbaka till Grekland, säger Tilda.

Tilda Bjärsmyr tillsammans med sina barn Charlize, Luiza och Zack.

Tilda Bjärsmyr tillsammans med sina barn Charlize, Luiza och Zack.

"”Det var något som min pappa lärde mig redan som ung. Vill du verkligen ha något så får du spara till det.”"

Idag har familjen landat på Västkusten igen, något som inte var helt självklart från början. En bidragande anledning var att Tildas man Mattias, som jobbar som professionell fotbollsspelare, skrev på ett kontrakt i Göteborg.

– Så då bara blev det så. Men Göteborg är hemma. Vi kommer nog aldrig flytta härifrån, säger hon. Tillsammans har paret tre barn och vardagarna fylls med både skratt och gråt.

– Det är alldeles underbart men också kaotiskt emellanåt. Men kärleken man får tillbaka är oslagbar! Det finns inget som slår det i hela vida världen, säger hon.

Tilda Bjärsmyr står i grönskande utemiljö

Att ha ett regelbundet sparande har alltid varit en självklarhet för Tilda. Hon sparar månadsvis och har alltid gjort, både till sig själv och barnen. – Det var något som min pappa lärde mig redan som ung. Vill du verkligen ha något så får du spara till det. Men trots att ingen av hennes barn närmar sig vuxenåldern på ett bra tag är bostadstankarna redan i bakhuvudet.

– Idag är det jättesvårt att få bostad och kostsamt att köpa så att börja bospara i HSB är aldrig en dum idé. Du sparar både till en kontantinsats den dagen det är dags och du hamnar i förtur till hyresrätter runt om i landet, förklarar Tilda.

I samarbete med Danske Bank erbjuder HSB ett enkelt och tryggt sätt att spara till ett framtida boende till dig själv, dina barn eller en annan närstående. Du får dessutom fördelaktiga bankerbjudanden.

– Det finns egentligen inget som slår det! Du gör dina barn en enorm tjänst. Och kom ihåg, även den lilla summan blir till något stort, säger Tilda.

Sofie Kjellin, vd HSB Finansstöd AB

Sofie Kjellin, vd HSB Finansstöd AB

Experten Sofie Kjellin om HSB Bospar:

Vad är fördelen med att spara i HSB Bospar?

– När du sätter in pengar och börjar bospara är det som ett helt vanligt sparande, det är dina pengar. Som bosparare får du sedan förtur till våra bostäder samtidigt som du sparar till en kontantinsats. Förturen gäller både HSBs hyresrätter och nybyggda bostadsrätter över hela landet.

Hur mycket bör man spara varje månad?

– Här måste du utgå från dig själv. Vad har du för förutsättningar till att spara till ditt barn just nu? Vad har du för tidshorisont? Vilken risk är du beredd att ta med sparandet? Inom bosparandet finns flera olika sparformer att välja mellan. Men det viktigaste att komma ihåg är att det sparande som faktiskt blir av är det allra bästa.

Bosparpoäng, hur fungerar det?

– När du börjar bospara och sätter in pengar börjar du också samla bosparpoäng. Du får en poäng per 100 kronor du sparar och kan få max 5 poäng per månad. När du anmäler intresse för en bostad så är det dina bosparpoäng som avgör om du står näst på tur. HSBs hyresrätter och nyproducerade bostadsrätter runt om i Sverige säljs och fördelas först till våra bosparare. 

Mathilda (Tilda) Bjärsmyr

Ålder: 34 år.

Familj: Mattias Bjärsmyr med barnen Charlize, Luiza och Zack.

Bor: Kullavik, Göteborg.

Gör: Influencer.

Aktuell: Frontar kampanj för HSB Bospar för att engagera fler föräldrar till att börja bospara.

Börja bospara åt dina barn

Med ett bosparande kan dina barn få förtur till HSBs bostäder i hela Sverige när det är dags att flytta hemifrån.