Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Höstskörd i HSB brf Bruksgården – se videon här

HSBs värld är full av inspirerande människor, möten och aktiviteter. Här uppmärksammar vi ett ögonblick i HSB Bruksgården i Kalmar, där medlemmarna höstfixar i sina kolonilotter en förmiddag i september.

Plommon, äpplen och amerikanska blåbär – det är bara en bråkdel av allt det egenodlade gröna som HSB brf Bruksgårdens medlemmar kan njuta av i höstskörden. Här finns ett 20-tal kolonilotter som de boende kan hyra och odla på, för att inte tala om hundrastgårdar, utegym och ett stort grönområde med grillar, pergola och utsiktstorn. Och så fårhagen, förstås.

– Vi är nog den enda föreningen som har får! Vi lånar dem av en 4 H-gård, de går här så länge det finns bete. De boende tycker det är fantastiskt och det är många dagisgrupper som vill komma och klappa. Vi har gjort mycket men tänker göra mer. Nu planerar vi för en japansk trädgård med anemoner, katsuror och bänkar där man kan sitta och njuta, berättar Staffan Gezelius som är ordförande i föreningen.

Bengt Karlström, Mariam Anwari och Staffan Gezelius sköter föreningens sommarfår.

Bengt Karlström, Mariam Anwari och Staffan Gezelius sköter föreningens sommarfår.

HSB-medlemskap för din brf

Upptäck fördelarna med ett HSB-medlemskap som ger trygghet och stöd till styrelse och boende.