Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Får grannen gå in i min lägenhet om min fest stör?

Vi hade fest i lördags och plötsligt stövlar vår granne rakt in i vår lägenhet och in i vårt vardagsrum. Har han egentligen rätt att göra det?

Nej, en granne har inte rätt att gå rakt in i din lägenhet utan tillstånd. Det skulle jag kalla för hemfridsbrott, vilket kan leda till böter. Av frågan att döma kan det uppfattas som att grannen upplevt att det förekommer störningar från din lägenhet i form av t.ex. hög musik, höga röster eller dylikt. Det bästa hade varit om grannen knackade på hos dig och berättade att den upplever att din fest stör omgivningen. Ibland är det inte säkert att den som påstås störa är medveten om det. Givetvis får en granne som upplever sig störd av en fest endast ringa eller knacka på, men aldrig bara gå rakt in i lägenheten. Vid upprepande störning bör styrelsen i bostadsrättsföreningen kontaktas.

Har du fler boenderelaterade frågor?

Då kan du kontakta vår medlemsrådgivning på vardagar mellan 09:00–15:00 på 0771-472 472. Välj #1 för juridik i boendet.