Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Videoguide: Så luftar du dina element

Om delar av något element är kallt är det ett tecken på att det är luft i det. Det kan uppstå när elementen varit avstängda en tid, till exempel efter sommaren. Men det kan också bero på ett kraftigt väderomslag. Genom att lufta elementet släpper du ut den luft som samlats i systemet så att det varma vattnet kan cirkulera fritt och värma hela elementet. I videon visar vi hur du gör.
Man lutar element
  • På sidan av elementet finns en luftningsventil. Stoppa in luftningsnyckeln, vrid om och vänta när luft pyser ut.
  • Kom ihåg att ha ett glas eller en bunke under ventilen för att samla upp vatten som rinner ut.
  • När det slutat pysa och vattnet rinner i en jämn stråle skruvar du åt med nyckeln igen. 

Observera att det alltid finns en risk för vattenskada, så ring helst  fastighetsskötaren innan. 

Det här behöver du:

  • Luftningsnyckel eller elementnyckel (finns att köpa på närmaste järnhandel/byggvaruhus). Luftningsventilerna ser lite olika ut, och det finns luftningsycklar som fungerar till flera olika typer av ventiler. Det handlar alltså om att hitta en nyckel som passar till ditt element. 
  • En bunke att samla upp vatten i.

Hitta hem hos HSB

Som medlem får du förtur till ditt nya hem genom HSBs bosparande, juridisk rådgivning, tips och inspiration för ditt boende med mera.