Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Mölndal deltar i initiativ för ett tryggare Västsverige

27 oktober 2021 HSB Mölndal deltar just nu, tillsammans med flera andra fastighetsägare, i ett projekt som syftar till att kartlägga trygghetsproblematiken i Göteborgs och Västsveriges utsatta områden. Projektet drivs av Fastighetsägarna, Fastighetsakademin och stiftelsen Tryggare Sverige.
Grannar som grillar och umgås på gården

Vid sidan av polisen är fastighetsägare en av de samhällsaktörer som kan göra mest i det brottsförebyggande arbetet för att skapa trygghet i samhället. På så sätt är projektet inte bara viktigt för oss som fastighetsägare utan har också stor betydelse i den samlade kampen mot brottslighet och otrygghet.

– Vi vill genom vårt deltagande förebygga att problemen uppstår och ta ansvar för ett fortsatt tryggt Mölndal. När problemen redan finns där är det ofta mycket svårare att komma till rätta med situationen, säger David Blücher, vd HSB Mölndal.

Projektet löper under nio månader och redovisas i slutet av året. Resultatet från projektet ska mynna ut i en handledning för hur fastighetsägare kan förebygga och förhindra brott och otrygghet i dessa miljöer. Handledningen kommer att ge fastighetsägare verktyg för att skapa trygga boendemiljöer.

– Förutom att vi gör en insats genom att bidra med tid och pengar för att förbättra den sociala hållbarheten kommer vi säkerligen att få värdefulla tips hur vi kan stävja tidiga tendenser till otrygghet, säger David Blücher.