Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Samverkan på Charlottesborgsområdet

11 juli 2022 Aktiv sommar är i full gång på Charlottesborgsområdet i Kristianstad. I ett samarbete mellan Kristianstad kommun, bostadsrättsföreningarna HSB brf Sting och HSB brf Charlottsborg samt HSB Skåne, erbjuds tonåringar jobb och fritidsaktiviteter i området under sommaren.
Trähästar som feriearbetarna skapat tillsammans med HSBs snickare Trähästar som feriearbetarna skapat tillsammans med HSBs snickare

Det är totalt 15 stycken 13-15 åringar som i år fått chansen att jobba med fastighetsskötsel under förmiddagarna och ta del av olika fritidsaktiviteter under eftermiddagarna. Sex gymnasieelever är arbetsledare åt ungdomarna som även har handledare från kommunen och HSB.

Arbetspassen består av städning, rensning av ogräs och matlagning. Som final på arbetsperioden arrangerar ungdomarna en familjedag med skojiga aktiviteter för de boende i området då det kommer att bjudas på våfflor. Familjedagen kommer att äga rum onsdagen den 13 juli klockan 13.00-14.30 och då kommer även några fyrbenta vänner som skapats till barnen i området att invigas. Det handlar om trähästar som feriearbetarna skapat tillsammans med sina handledare på HSB Skåne och som kommer att pyntas, målas och namnges innan de placeras kring ett träd på området.

Fakta om Aktiv sommar

Aktiv sommar har varit igång sedan 2015 och det är Arbete och välfärdsförvaltningen i Kristianstad kommun som står bakom projektet. Ungdomarnas löner finansieras delvis av HSB brf Sting och HSB brf Charlottsborg. HSB Brf Sting står även för lokal att hålla till i. HSB Skånes fastighetsskötare är med och handleder i fastighetsarbetet.

Challanfestivalen 2022

I maj anordnades även Challanfestivalen på Charlottsborgsområdet i Kristianstad.