Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lyckad debatt om Lunds bostadspolitik

05 september 2022 Diskussionerna blev både många och givande när Lunds kommunpolitiker drabbade samman i en debatt under torsdagen. Syftet med debatten, som arrangerades av HSB Skåne, var att ytterligare lyfta bostadsfrågan i det politiska rummet.
Bostadspolitisk debatt Lund

Drygt 150 personer hade tagit sig ner till Mejeriet i Lund denna soliga sensommarkväll för att lyssna på debatten där frågor runt Lunds stadsutveckling, infrastruktur, klimatneutralt byggande och byggprocesser diskuterades av Lunds kommunpolitiker.

Under ledning av en namnkunnig moderator, känd från tv, fick publiken en bra guidning i var de olika partierna står i de olika frågorna. Publiken var både aktiv och engagerad och ställde många bra frågor till panelen. I vissa frågor stod partierna mer enade medan andra frågor väckte lite mer känslor och debatten hettade till.

Utöver de planerade frågorna uppkom även diskussioner runt parkeringsnorm och kollektivtrafik, det föreslagna kongresscentret, partiernas syn på modulära kärnkraftverk, mängden grönytor i staden och hur frågan om bostadsbristen för studenter ska lösas.

 

När debatten avslutades hade publiken förhoppningsvis fått några frågetecken uträtade och kan gå lite säkrare till valurnorna den 11 september.