Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Engagemang och inspiration på årets distriktsstämmor och entreprenörsmässa

28 november 2022 Lördag den 19 november samlades runt 350 distriktsrepresentanter och medlemmar på Stockholmsmässan i Älvsjö för att delta på årets distriktsstämmor och entreprenörsmässa. Det är första gången sedan 2019 som distriktsstämmorna anordnades i ett gemensamt format, och det var väldigt härligt att se så många engagerade medlemmar samlade tillsammans.
publiken på distriktsstämman

Inledning och presentation av HSB Stockholms verksamhet

Dagen började med ett gemensamt program för alla distrikten. Jenny Hjalmarsson, styrelseordförande HSB Stockholm, inledde med att hälsa alla välkomna till den första stämman för distrikten i det nya HSB Stockholm – med en ny distriktsindelning efter fusionen och den nya arbetsordningen för distrikten.

Efter Jennys inledning presenterade Anders Svensson, vd, HSB Stockholms verksamhet under året.

– Det är helt fantastiskt att ni har tagit er hit en lördag för att utöva ert medlemsinflytande. Ni medlemmar är grunden till HSB. Utan er är HSB ingenting, sade Anders till deltagarna.

Anders berättade bland annat om det ekonomiska läget och utvecklingen på bostadsmarknaden. Att omvärldsläget kan förändras snabbt gör att HSB behöver ställa om och vara mer snabbfotade framöver. HSB Stockholm fortsätter jobba med digitalisering och har lanserat flera nya tjänster under året, och nya tjänster är på gång.

– Vi fortsätter att göra bra ifrån oss i den årliga NKI-undersökningen (nöjd kund index), och vi är nära på att slå förra årets försäljningsrekord. Efter fusionen med HSB Norra Stor-Stockholm är vi en större och mer slagkraftig organisation, sade Anders och vände sig till representanterna från de två nya distrikten och hälsade dem extra varmt välkomna.

– Sedan starten 1923 har uppdraget varit detsamma – att ta vara på våra medlemmars intressen. Vi har funnits i hundra år, och det är häftigt att vara med och bibehålla det som är unikt med HSB, sade Anders.

Anna Jordahl, från distrikt Söderort, var en av deltagarna på plats och hon uppskattade Anders presentation av verksamheten.

– Det var bra att han tog upp både det positiva och negativa, det är så det ser ut i nuläget, sade Anna.

Inspirerande och energifull föreläsning med Olof Röhlander

En del av det gemensamma programmet var en föreläsning med Olof Röhlander, licensierad mental tränare, på temat hållbar motivation och arbetsglädje. Olof delade med sig av forskningsbaserade verktyg för motivation och nya perspektiv på hur vi kan förhålla oss till vår omvärld. Han gjorde flera iakttagelser som fick oss i publiken att skratta både åt oss själva och vår omgivning. Föreläsningen var väldigt uppskattad av många deltagare.

– Föreläsningen var levande och rolig. Han blandade in humor på ett bra sätt, sade Micke Löfvenberg, bosparare.

Chiu-Lin Tsai, också bosparare, var på sin första distriktsstämma och hon instämde i att föreläsningen med Olof var uppskattad.

– Det var en intressant föreläsning, och det passade väldigt bra med ämnet arbetsglädje och motivation, sade Chiu-Lin.

olof-960x440.jpg

Distriktsstämmorna – en möjlighet att engagera sig i HSB

Efter det gemensamma programmet delade medlemmar och förtroendevalda upp sig för att genomföra distriktsvisa stämmor. Under stämmorna presenterades distriktens verksamhet och årsplan. Det genomfördes också val till respektive distriktsstyrelse och representanter till HSB Stockholms föreningsstämma i april. Du kan läsa mer om distriktsverksamheten på distriktens hemsidor.

– Det är väldigt trevligt att vara här. Stämman gick snabbt men det har gått bra, sade Anna Jordahl efter distriktsstämman.

Deltagandet på distriktsstämmorna är viktigt eftersom det handlar om medlemmarnas inflytande, och det är en möjlighet att engagera sig i HSB.

– Jag har engagerat mig i HSB för att jag vill vara med och påverka. Det är roligt att jobba med att hjälpa alla bostadsrättsföreningar i Söderort, sade P-M Andersson från distrikt Söderort.

stamma-930x440.jpg

Entreprenörsmässan – chans att knyta kontakter

Under eftermiddagen öppnades entreprenörsmässan, där ett 30-tal av HSB Stockholms ramavtalsleverantörer inom en mängd olika områden ställde ut. Besökarna fick möjlighet att träffa leverantörerna och få information om deras erbjudanden för bostadsrättsföreningar. Läs mer om våra samarbetsavtal här.

Entreprenörsmässan var uppskattad av besökarna, och det var många som stannade kvar och pratade med utställarna efter distriktsstämmorna. Samtidigt som mässan hölls också inspirationsföreläsningar om fastighetsutveckling, ekonomisk planering och utemiljö, där medarbetare från HSB berättade om några av de många tjänster som HSB Stockholm erbjuder bostadsrättsföreningar.

– Det var en bra mix av entreprenörer på plats, och de var väldigt engagerade och trevliga, sade P-M Andersson.

massa-930x440.jpg

Ett stort tack till alla engagerade medlemmar som var på plats!

Om distrikten

Alla bostadsrättsföreningar som är medlemmar i HSB Stockholm tillhör ett distrikt. HSB Stockholm har nio distrikt som är uppdelade efter geografiskt läge och ett distrikt för HSB Stockholms bosparare.

Distriktsstämmorna är distriktens årsmöte där representanter från alla bostadsrättsföreningar inom respektive distrikt samlas. Där väljs en distriktsstyrelse på upp till 15 personer men också vilka personer som ska vara representanter för distriktet på HSB Stockholms föreningsstämma.

På distriktsstämmorna fattas beslut för hela HSB Stockholm, vilket i sin tur påverkar alla medlemsföreningar. Det är en viktig del i den kooperativa verksamheten. Läsa mer om distrikten här.

Bosparstämman
Vid bosparstämman väljer medlemmar i HSB Stockholm bosparstyrelse och fullmäktige till HSB Stockholms föreningsstämma. Bosparstyrelsen företräder alla enskilda medlemmar i HSB Stockholm och arbetar särskilt med frågor som rör HSBs bosparande. Läs mer om bospararna på deras hemsida.