Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborgs projekt vid Fixfabriken går enligt planerna

21 oktober 2022 Med anledning av den senaste tidens skriverier i media om området Fixfabriken vill vi på HSB Göteborg förtydliga att våra projekt löper på som planerat. Brf Spanjoletten som just nu växer fram i snabb takt beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2024 och början av 2025. I brf Sannaparken pågår inflyttning just nu för fullt.
HSB brf Spanjoletten i Majorna HSB brf Spanjoletten byggs just nu i Fixfabriken

HSB brf Spanjoletten är en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken i Majorna och HSB Göteborgs andra projekt i området. I första etappen byggde vi brf Sannaparken, som är slutsålt och där pågår just nu inflyttning. I etapp två pågår bygget av brf Spanjoletten, som tillsammans med tre andra kvarter ligger där Fixfabriken tidigare låg. Just nu pågår armering och betongarbeten för källarplan, samtidigt som försäljning av de kvarvarande bostäderna pågår.

I Göteborgs-Posten har man den senaste veckan kunnat läsa om kvarteret Crochet, som två andra fastighetsutvecklare står bakom och som ligger på tomten där det tidigare fanns ett bussgarage. Totalt planerades 137 i kvarteret som inte kommer att uppföras som planerat.

Troligt är att Göteborg Stad nu kommer att sälja marken på nytt och att nya lägenheter på sikt troligen kommer att uppföras men då av en annan byggherre.