Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB bygger hyresrätter i Oxelösund

22 november 2022 Nu bygger HSB nya hyresrätter i Oxelösund. Med utsikt över skärgård och gångavstånd till centrum skapar projektet sällsynta förutsättningar.

– Det är en unik möjlighet som vi nu glatt kan presentera, säger Elin Pedersen, projektledare för uthyrningen på HSB Södermanland.

Projektet kallas Ramdalshamnen och består av tre ljusa byggnader med totalt 72 lägenheter. Området omges av hav, naturmark och ligger strax intill Ramdalshamnens småbåtsbryggor. Bygget, som sker på uppdrag av HSB Södermanland, förväntas stå inflyttningsfärdigt i januari 2023.

Elin Pedersen berättar att närheten till havet och naturen gör att det skapas en speciell känsla i lägenheterna.

– Du kan njuta av riktigt skärgårdsliv med bad och båtplats, samtidigt som du har första parkett till årstidernas vackra växlingar. Tänk att få flytta in till en bostad där allt är nytt och redo att präglas av just din personliga inredning och känsla,  säger hon.

Lantlig karaktär med närhet till centrum

Fastigheterna ligger vid Stenviksvägen, mellan Stenvik och Jogersö och trots sin lantliga karaktär är det inte långt ifrån centrum.

– Från Ramdalshamnen är det bara två kilometer till Oxelösunds centrum, där du hittar restauranger, matbutiker, vårdcentral, apotek, bank med mera. Dessutom ligger Nyköping bara tio minuter bort med bil, säger Elin Pedersen.

Byggnaderna är uppförda i sex, fyra respektive tre våningar och lägenheterna är fördelade på en till tre rum, där i stort sett alla är försedda med antingen uteplats eller balkong.

Unikt projekt

HSB har aldrig tidigare byggt nya fastigheter med syfte att hyra ut dem. Att första projektet av den här typen snart står färdigt tycker hon är både viktigt och glädjande.

– Att vi bygger hyresrätter är ett stort och viktigt steg för oss i arbetet med att ge fler möjligheten att hitta ett hem. Detta, tillsammans med ett annat projekt på Arnö i Nyköping, blir första gången vi bygger helt nyproducerade hyreslägenheter.