Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Personen bakom medlemsnyttan: Sebastian Zetterberg är affärsområdeschef för fastighetsutveckling

06 oktober 2022 Sebastian Zetterberg är sedan årsskiftet affärsområdeschef för fastighetsutveckling på HSB Södertörn. En roll som kommer med stor variation och en hel del utmaningar – som Sebastian tacklar med bravur.
Sebastian Zetterberg, affärsområdeschef för fastighetsutveckling.

Sebastian bor i ett villaområde i Stora Vika med sin fru och deras två barn på fyra och sex år. Där har de bott ungefär lika länge som han har jobbat på HSB Södertörn.

Han började 2016 som energitekniker och har sedan dess utvecklats inom organisationen med olika tjänster. Exempelvis energiansvarig, energiansvarig projektledare, tillförordnad verksamhetsområdeschef och nu affärsområdeschef för fastighetsutveckling.

- Jag trivs väldigt bra på HSB Södertörn och har förmånen att utvecklas i mitt arbete, säger Sebastian.

I sin nuvarande roll ansvarar Sebastian för våra konsulttjänster som rör projekt inom ROT, energi och utemiljö. Det är Sebastians uppdrag att fördela projekten och se till att våra kunder och medlemmar är nöjda med resultatet.

Vad är det bästa med att jobba på HSB Södertörn?
- Det bästa med att jobba på HSB Södertörn är viljan och samverkan inom organisationen. Det finns en otrolig drivkraft att föra verksamheten framåt, även under kämpiga tider. Vi är en väldigt målmedveten organisation som tror på kompetensen hos våra medarbetare.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
- Vi sitter just nu med organisationens målarbete och planerar inför kommande verksamhetsår. Det vi ser är att medarbetarna på fastighetsutveckling kommer att behöva arbeta mer rådgivande i rollen som projektledare. Vi står inför tuffare tider och måste just därför exempelvis förklara för våra kunder och medlemmar vad som kan hända om de inte går vidare med planerade underhållsarbeten och vikten av att inte skjuta på nödvändiga renoveringsprojekt. Att skjuta på underhåll kan få stora konsekvenser på sikt.

Får man ta del av dina kunskaper genom medlemskapet?
- Absolut! Jag och mitt oerhört kompetenta gäng finns alltid där för våra medlemmar om de behöver råd. Och vi kommer gärna ut till föreningarna och presenterar oss eller hjälper till på styrelsemöten och rådgivarmöten.

Vad är det bästa med brf-medlemskapet enligt dig?
- Tryggheten i att det finns så mycket kunskap inom alla områden som rör fastighetsägandet, samlat under ett och samma tak. Vi har projektledare som kan stötta vid renoveringar, vi har ekonomer som kan stötta vid upphandlingar av lån och vi har fastighetsskötare och fastighetstekniker som kan underhålla nya installationer. Vi är en helhetsleverantör som kan stötta medlemmarna på alla områden!

Vad är det roligaste med just din roll?
- I min nya roll stöter jag på nya utmaningar varje dag vilket är oerhört spännande. Det allra roligaste är att hjälpa föreningar att genomföra projekt där det är tydligt att de blir nöjda med både resultatet och samarbetet. Det är ett kvitto på att vi är en trygg leverantör. Vilket vi får bekräftat när de kontaktar oss igen för nya projekt.