Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Röster i vimlet

26 april 2023 Många medlemmar hade kommit till Värmekyrkan fredagen den 21 april för att delta i HSB Östras årsstämma och sedan vara med och fira att HSB fyller 100 år. Men vad är det egentligen som gör HSB så speciellt? Vi frågade några förtroendevalda, bostadsrättshavare, hyresgäster och bosparare i vimlet.

image7gn17.png

Ivan Antoncich

”Jag flyttade in i min bostadsrätt i HSB brf Älvan i Finspång för elva år sedan. Att det blev HSB då var egentligen en slump. Men sedan gick jag med i styrelsen och blev ordförande har jag verkligen förstått hur unikt det är med HSB. Jag har fått otroligt mycket stöd och vägledning av Erika, Frida och Stefan på HSB Östra i min nya roll. Jag har fått en djupare förståelse och det är en enorm skillnad att se siffrorna bakom el- och vattenförbrukningen mot att inte göra det. Nu är jag inne på tredje året som ordförande och det ger mig mycket erfarenhet.”

 

image42w8j.png

Johanna Morgan

”Jag bor i ett radhus i HSB brf Bosstorp i Norrköping. Vi flyttade hit för åtta år sedan och jag har varit med i styrelsen i sju år. Sedan ett år tillbaka är jag ordförande. Det är en stabil förening med bra gemenskap och HSB Östra har hjälpt oss så mycket. Genom dem har vi fått gå styrelseutbildningar och de sköter vår fastighetsförvaltning. Så fort något krånglar kommer de direkt. Jag kan bara säga att det är top notch.”

 

imageqll8f.png

Maj Kalwa

”Jag bor i en hyresrätt på Dagsbergsvägen och har bott här i tio år nu. Jag trivs jättebra och uppskattar att det är grannar i blandade åldrar, olika nationaliteter, familjer, par och ensamstående. Jag får alltid bra bemötande och tycker om att stanna och prata lite med mina grannar när vi möts i hissen. Det ger mig energi.”

 

imageiqi3w.png

Ilona Helena Lagerstedt

”Jag bor inte hos HSB utan är med i Medlemsgruppen. Med sex barnbarn i olika åldrar känns det bra att bospara ifall att någon av dem behöver hjälp med bostad framöver.”

 

Linda Hjalmarsson 

”Jag bor i HSB brf Metallflyet i Norrköping.  Det är min första bostadsrätt och jag köpte den för att jag gillade radhuset men har efter hand insett värdet av att det är en HSB-förening. Jag är sekreterare i styrelsen och ser tydligt det gedigna engagemang HSB Östra har för sina brf:er och hur de stöttar oss med kunskap.”

(På bild nedan)

blobid0.png

Anders Nilsson

”Jag bodde tidigare i en privat bostadsrättsförening och det var hela tiden mycket som behövde göras. När vi flyttade till HSB brf Månskenet för åtta år sedan insåg jag skillnaden. Här är jag också med i styrelsen men nu kan jag engagera mig lagom mycket. Det finns ett annat stöd och uppbackning från HSB Östra som en privat förening inte har. Vi får support i olika frågor och hjälp med förvaltningen. Det blir inte betungande att vara med i styrelsen.”

(På bild ovan)