Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ökat umgänge mellan grannar i nytt projekt

22 mars 2023 Under tisdagskvällen hölls den första träffen i projektet Goda Grannar. Syftet med träffen var att skapa nya kontaktytor och intressegrupper för att främja umgänge grannar emellan, oavsett ålder.
Träff med projektet Goda Grannar

Tillsammans med Generation Marianne och HSB Living Lab kommer HSB Skåne att driva ett projekt för ökad gemenskap mellan grannar. Projektet “Goda Grannar – social hållbarhet i flerbostadshus” har som syfte att utforska hur man kan få igång social gemenskap i ett bostadsområde, i detta fall Arenastaden i Lund, där de boende i hyresrätterna i Kvarteret Målet och bostadsrättsföreningen HSB brf Nätet kommer att deltaga.

Den första träffen hölls tillsammans med 16 intresserade och engagerade deltagare. Under kvällen presenterades resultatet av de enkätsvar som inkommit som också har legat till grund för projektet. Deltagarna fick därefter ingå i en workshop där intresse för olika aktiviteter - och hur dessa kan formas - diskuterades. 

Nästa steg blir att deltagarna i projektet arrangerar de aktiviteter som diskuterades fram och de boende kan inom kort se fram emot inbjudningar till allt från promenader och sticklingsbytardagar till spel- och pubkvällar.

Att hitta vägar till ökad social gemenskap är något som alla tjänar på och kan bidra till ökat välmående. För HSB har gemenskap i bostadsrättsföreningar varit en hjärtefråga sedan starten för nästan 100 år sedan och i det här projektet vill man utforska om det finns metoder för att kicka igång granngemenskap.