Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hett ämne diskuterades i Bomorrow-webbinar

10 februari 2023 Ingen har väl missat den senaste tidens rapportering i media om våld och droger i Stockholmsområdet, och som skulle ha koppling till Sundsvall? Bomorrow, mötesplatsen för framtidens hållbara boende, bjöd in några gäster för att klara ut hur det egentligen förhåller sig: en polis, en fältarbetare, en trygghetssamordnare och en platsutvecklare. Och det visar sig att de inte alls delar medias bild!
Jonas Albecker, platsutvecklare Sundsvall, Farhang "Farre" Nijad, fältassistent, Josef Wiklund, lokalpolisområdeschefen, Helen Otterström, trygghetssamordnare och Anna-Karin Widehammar, HSB Södra Norrland och moderator. Jonas Albecker, platsutvecklare Sundsvall, Farhang "Farre" Nijad, fältassistent, Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef, Helen Otterström, trygghetssamordnare och Anna-Karin Widehammar, kommunikationsstrateg HSB Södra Norrland och moderator.

Webbinariet spelades in den 10 februari och går att se i efterhand (klicka här).

Helen Otterström, trygghetssamordnare vid Sundsvalls kommun, berättade om resultaten i den senaste trygghetsmätningen som Sundsvalls kommun genomfört, och de är väldigt ”gröna”. Boende som svarat på undersökningen känner sig trygga i Sundsvall.

Det är också polisens bild, enligt lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund. Han betonar också att så få brott som anmäls nu har det inte varit på väldigt länge. Däremot är de brott som begås ofta grövre.

Fältassistenten Farhang "Farre" Nijad bekräftar bilden av att människor han möter på t.ex. gator och på krogen känner sig trygga i Sundsvall.

Jonas Albecker, platsutvecklare Sundsvall, lyfte vikten av att samverka mellan många olika aktörer, något som Sundsvall är bra på. Han tror att Sundsvall har en stor chans att bli Årets stadskärna 2023.

Anmäl dig till Bomorrow 2023

Vårens konferens äger rum den 20 april, där du kan välja att delta på plats i Sundsvall eller följa konferensen online. Vi lovar en spännande dag med samtal och dialog om framtidens boende med tema "förebyggande trygghetsarbete i bostadsmiljöer".