Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ny Bomorrowpodd om ökad trygghet i bostadsområden

06 mars 2023 I den här Bomorrowpodden pratar vi ökad trygghet i våra bostadsområden och i staden – hur kan politiken, fastighetsägare, det offentliga och de boende själva bidra till att vi ska känna oss trygga i våra bostadsområden? Och vad säger aktuell forskning inom området?

Syftet med podden är bland annat att följa upp webbinariet på samma tema som livesändes den 10 februari. I mitten av februari presenterades den senaste trygghetsmätningen i Sundsvall. Trots medias rapportering om våld, droger och skjutningar, så verkar de flesta sundsvallsbor trygga i sin bostadsmiljö. Polisens statistik tyder också på att brottsligheten går ner, även om de brott som begås är grövre.

Medverkar i den här poddispelningen gör:

  • Niklas Säwén, Kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall
  • Jörgen Eriksson, produktspecialist personrisk på Länsförsäkringar Västernorrland
  • Lovisa Högberg, forskare vid CER (centrum för forskning om ekonomiska relationer vid Mittuniversitetet)
  • Inger Hultin, ordförande i Trivselgruppen i brf Majoren HSB, Östersund
  • Samtalsledare Anna-Karin Widehammar, kommunikationsstrateg på HSB Södra Norrland.

Lyssna till podden här.

Lyssna på den senaste Bomorrowpodden

Podden handlar om hur vi kan öka tryggheten i våra bostadsområden.

Snart är det dags för Bomorrow – mötesplatsen om framtidens boende. Vårens konferens äger rum den 20 april, där du kan välja att delta på plats i Sundsvall eller följa konferensen online.