Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stadsnära lantliv – HSB Stockholm hälsar på hos Mario och Ana i Sigtuna Stadsängar

15 november 2023 Inte långt från Stockholm och på gångavstånd från Sigtunas pittoreska kullerstensgator växer stadsdelen Sigtuna Stadsängar fram. Här har Mario Gonzalez Sandoval och Ana Petrovic precis flyttat in i HSB brf Silverskatten, ett hus med småstadskaraktär som gör det enkelt att leva hållbart.

I Sigtuna Stadsängar är husen alldeles nya men smälter fint ihop med traktens historia och vackra naturområden. På första våningen i ett av husen med träfasad har Mario Gonzalez Sandoval och Ana Petrovic precis flyttat in i en ljust inredd trea på 77 kvadrat.

– Det låter lite knäppt men jag drar mig för att gå och lägga mig på kvällen, jag vill liksom hinna njuta av lägenheten. Vi har bott här i en månad och det känns redan så mycket som hemma, säger Ana och visar oss runt.

I vardagsrummet breder en generös hängsoffa ut sig och nedsjunken i den ser man åt ena hållet ut mot den mysiga innergården, åt andra hållet är köket med balkong mot en lugn stadsgata och skogen längre bort.

”Såhär vill vi att våra barn ska växa upp”

ana-mario-silverskatten.jpg

Både Mario och Ana är från Märsta, inte långt härifrån. Förra året gifte dom sig och kände sig samtidigt redo att ta nästa stora steg i livet. Så de sålde ettan i Märsta och la en bra grund för att bilda familj.

– Då kändes det här som helt rätt område. Det är nära familjen och storstan men vi får det lantliga också. Vi har en badsjö på andra sidan kullen, golfbana, slottsmiljöer och så Sigtunas stadskärna bara minuter bort. Många trodde att vi skulle söka oss närmare Stockholm eftersom vi jobbar där, men vi kände tvärtom. Det är såhär vi vill att våra barn ska växa upp, säger Mario.

”Enkelt att pendla”

ana-mario-silverskatten-3.jpg

Varje dag åker paret kollektivt till Stockholm för att jobba. Busshållplatsen är snart på plats utanför porten och den tar dom till Märsta station där pendeltåget går mot stan.

– En oro jag hade var att det skulle bli långt till jobbet men det går riktigt bra och är enkelt att pendla, säger Mario. Vi köpte lägenheten innan huset var byggt så det är kul att se hur bra det faktiskt blev och att upptäcka alla genomtänkta lösningar som vi inte hade en aning om. För oss var det exempelvis en överraskning att huset har loftgångar med egna entréer och inte vanliga trapphus. Det ger en helt annan känsla att ha sin egen ingång, säger Mario.

”Märks att hållbarheten är viktig”

ana-mario-silverskatten-2.jpg

Det är en levande stadsdel som börjar ta form med mataffär, restauranger, apotek, gym och allt det där andra som ger ett område liv. Totalt ska 900 bostäder byggas i Sigtuna Stadsängar och den genomgående stilen är låga flervåningshus i varierande färgsättning. Stadsdelen har höga hållbarhetsambitioner och det märks också i HSB brf Silverskattens gröna tak och den grönskande gården som främjar den lokala faunan. Byggnaden som är miljöcertifierad producerar lokal fastighetsenergi via solceller och under produktionen återvanns det mesta av byggavfallet.

– Vi har fått så fint stöd av HSB under hela resan från att vi köpte lägenheten till att vi kunde flytta in. Det märks att hållbarheten är viktig, både i hur huset är byggt och i praktiska lösningar som att vi har ett jättebra miljörum, laddstolpar och en rymlig cykelparkering. Sen är det så viktigt att området är mysigt och genomtänkt. Jag ser fram emot att bjuda hem familjen till en första jul hos oss, säger Ana avslutningsvis.


Inflyttningsklart i brf Silverskatten

Det finns fortfarande ett par lägenheter kvar i brf Silverskatten. Om du vill läsa mer om dem kan du klicka på länkarna nedan. Just nu är det avgiftsrabatt i 2 år när du köper en lägenhet i brf Silverskatten.

1 rum och kök, 52,5 kvm

Välkommen till en fantastisk inflyttningsklar vindsetta om ca 52,5 kvm. Lägenheten har ett loft om ca 12 kvm som passar perfekt som sovrum. Separat förråd finns. 

3 rum och kök, 88 kvm

Välkommen till en inflyttningsklar, ljus och rymlig hörnlägenhet om 3 rok med dubbla badrum, balkong och inredning av hög kvalitet. Separat förråd finns. 

Hitta ditt nya hem hos oss

Det doftar nytt. Ljus som flödar. Du möblerar dina rum i tanken. Vackra möbler, textilier som faller mjukt mot vitlaserad parkett. Trä. Kvalitet. Att kliva in i en splitterny bostadsrätt, som är din. En helt unik känsla. I 100 år har HSB byggt bostäder att längta hem till! På inflyttningsklart.com hittar du din.