Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Två nya bostadsrättsföreningar i Lund ser dagens ljus

11 januari 2023 I början av januari blev registreringen hos Bolagsverket klar för två nya bostadsrättsföreningar i Lund. Det är HSB brf Uppfinnaren på Brunnshög och HSB brf Meteorologen på Klostergården.

Arbetet med de båda nybildade bostadsrättsföreningarna fortsätter framåt och inom kort hoppas HSB Skåne på att kunna presentera ytterligare information om de båda projekten.

- Bildandet av bostadsrättsföreningarna är en milstolpe i sig och arbetet med projekten kan nu bli ännu mer konkret. För intressenterna innebär detta ytterligare ett steg närmare en projektpresentation. För brf Meteorologens del har vi stor respekt i projektets gång för den överklagan som nu ligger hos Mark- och Miljödomstolen, säger Caroline Sellström, Affärsområdeschef för Bostad & Medlem hos HSB Skåne. 

HSB brf Uppfinnaren i Patentkvarteren 22 på Brunnshög omfattar två kvartersbyggrätter om totalt 22 500 kvm. Projektet kommer att andas hållbarhet i flera dimensioner där också den sociala hållbarheten med trygghet för individen står i fokus.

HSB brf Meteorologen på Klostergården kommer att bli ett kvarter som på ett naturligt sätt knyter samman Klostergårdens östra delar med Arenastaden. Projektet beräknas omfatta cirka 100 bostadsrätter. Detaljplanen är antagen av byggnadsnämnden men överklagad och denna finns nu för översyn hos Mark- och Miljödomstolen i Växjö.