Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsrättsföreningen som tänker på medlemmarnas hälsa

26 februari 2024 HSB brf Mariehem i Umeå tillhandahåller gym för sina boendemedlemmar. ”Gymmet har varit min räddning”, säger Roland Ericsson, boende.

I ett av brf Mariehems lägenhetshus har föreningen upprättat ett gym för boendemedlemmarna. Det är bland annat utrustat med flera konditionsmaskiner, hantlar och styrkemaskiner. En uppskattad förmån som ett 70-tal av de boende nyttjar, en av dessa är Roland Ericsson, han är en flitig besökare och tränar fyra till fem gånger i veckan. 

 Att ha närhet till gymmet har varit min räddning, säger han.

På grund av sjukdom har han en lång lista av rehabiliteringsövningar för att stärka balansen och hålla kroppen i så god kondition som möjligt.

 Jag tränar för att få tillbaka kraft, inte för att ställa upp i Mr. Universum, skrattar han.

Johaugmaskinen
Roland river ofta av några intervaller på stakmaskinen, eller "Johaugmaskinen" som han kallar den.

Roland värdesätter också gymmets enkla bokningssystem via app och det överkomliga priset på endast 70 kr/månad per hushåll.

Alla i föreningen har råd att använda gymmet, det är en lyx vi måste ta vara på, säger han.

Niklas Carlberg, Vicevärd, instämmer:
Att ha ett prisvärt gym nära hemmet är guld värt för våra medlemmar, säger han och fortsätter:
Det är fint att våra gemensamma utrymmen används på ett meningsfullt sätt som gynnar hela föreningen.


Tips!
Har ni utrymmen i er fastighet som inte används? Varför inte inreda ett gym för era boendemedlemmar? Det är hälsofrämjande både ur den fysiska och den sociala aspekten.