Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Gör skillnad med hjälp av hållbarhetsverktyget

26 april 2024 Alla kan inte göra allt, men alla kan göra mer! Genom att välja de hållbara alternativen kan vi tillsammans jobba mot en hållbar framtid. Läs om hållbara alternativ som kan hjälpa er förening att höja värdet ur flera perspektiv.
Bild av Johnér.

Med vårt Hållbarhetsverktyg får ni koll på vilka konkreta åtgärder som kan genomföras i just er förening. Att genomföra hållbara åtgärder ger flera fina resultat. Det bidrar till ett värdeskapande hos medlemmarna och ett varför vid val av brf, mer än geografiskt läge och kvadratmeter. Dessutom mår fastigheten, plånboken och medlemmarna bättre av att vi arbetar för en mer hållbar framtid.

Idag finns hållbarhetsverktyget tillgängligt för alla att ta del av på hsb.se. Här finns över 50 tips och det uppdateras regelbundet med fler. Tipsen är kategoriserade under rubrikerna god föreningsstyrning och ekonomi samt social- och ekologisk hållbarhet. Varje tips består av förslag på aktiviteter, en förklaring till varför de är hållbart samt några hjälpmedel. Syftet med hållbarhetsverktyget är att tillgängliggöra information kring hållbara åtgärder och aktiviteter. 

- Det finns tips på både större aktiviteter såsom att installera solceller och mindre aktiviteter som att anordna skräpplockardagar. Det finns hållbara aktiviteter som alla bostadsrättsföreningarna kan genomföra. Alla kan göra något och alla aktiviteter gör en skillnad. På sikt kommer resultatet av era val idag, vara synbara skillnader jämfört mot grannföreningen som valde något annat, säger Joel Andersson, projektledare hos HSB Skåne.

Oavsett om ni är en stor eller liten förening, finns alternativ på hållbara aktiviteter för just er.  


Börja redan idag med:
1. Kolla in Hållbarhetsverktyget här.
2. Avsätt en punkt i dagordningen på styrelsemöten som behandlar aktiviteter föreningen ska genomföra.
3. Utse någon i styrelsen alternativt en medlem med intresse för frågorna, som kan hjälpa föreningen att driva igenom aktiviteterna.

Kolla in Hållbarhetsverktyget här

Joel Andersson, projektledare hos HSB Skåne.

Joel Andersson, projektledare hos HSB Skåne.