Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Workshop Hållbar BRF

03 maj 2024 Innovativa, kreativa och sociala kvällar där deltagarna i HSB Norrs workshops Hållbar BRF, tillsammans genererat idéer och utvecklat lösningar rörande social ekonomisk och energimässig hållbarhet i brf.

Hållbar BRF började som en inspirationsplattform, en checklista som stöd för bostadsrättsföreningar att identifiera sitt nuläge och vad som är nästa steg i deras hållbarhetsresa. Att bjuda in till engagerande workshops där man gemensamt utforskar möjligheterna till att göra bostadsrättsföreningar än mer hållbara var ett naturligt nästa steg för HSB Norr.

- Alla kan inte göra allt, men alla kan göra mycket mer och vi ville utöka vårt stöd rörande bostadsrättsföreningars hållbarhetsarbete, säger Nea Goldkuhl, Hållbarhetsansvarig på HSB Norr och fortsätter;
I höstas, vid våra ordförandeträffar genomförde vi en workshopsövning rörande Hållbar BRF och det var ett uppskattat inslag, så vi beslutade att det här formatet ska vi utveckla och erbjuda mer fördjupat.
Under april månad har tre workshopstillfällen på temat Hållbar BRF ägt rum.

Tillsammans med 45 representanter från bostadsrättsföreningar i Norr- och Västerbotten har man utforskat möjligheterna i att göra brf:er mer hållbara genom erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring. Workshopen som koncept bygger på att alla delar med sig av sina erfarenheter, idéer och utmaningar.

- Vid workshopparna har vi gemensamt genererat idéer och utvecklat lösningar rörande social, ekonomisk och energimässig hållbarhet i brf. Det har varit otroligt givande och trevligt att skapa det här tillsammans. Deltagarna har fått med sig både inspiration som konkreta verktyg som stärker hållbarhetsarbetet i deras föreningar, berättar Nea.

Vid workshoptillfället i Umeå deltog Dara Kalateh från HSB brf Biologigränd och så här beskriver han kvällen;

- Den har varit innovativ, kreativ och social. Det är så värdefullt att få träffa andra föreningar och byta erfarenheter med varandra. Jag tar med alla goda idéer som man inte sitter på själv. Att få exempel på saker man kan prova på tycker jag är bra! Många står och trampar som föreningar och stirrar sig blind på hur man själv har gjort i alla år. Sen får generationsbytet nya inputs också!

I mitten på maj bjuder HSB Norr in till nästa workshoptillfälle, då i Piteå. Läs mer om detta i kalendariet för HSB Norrs utbildningar och här kan ni fördjupa er i inspirationsplattformen Hållbar BRF.

HSB har en hundraårig historia av att komplettera brf-styrelser med allt de inte kan, vill eller hinner göra. Med fastighetsförvaltning från HSB Norr får ni hjälp med alla utmaningar - från avlastning och goda råd, till omfattande renoveringar och långsiktig ekonomisk planering.