Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bospargrisar har slitit sig och driver nu mot Norge

01 april 2015 Då det kommit till HSBs kännedom att minst två – eventuellt tre – av de bospargrisar som skickats upp i marknadsföringssyfte nu slitit sig, vill vi varna allmänheten.

– Det är djupt olyckligt att detta inträffar nu, säger Caroline Hedlund, ansvarig för grisarna, och att vi redan under testflygningarna drabbas av ett sådant bakslag kan knappast beskrivas som svinkul…

HSB har nu vidtagit den ovanliga åtgärden att gå ut i direktsändningar från sin tv-studio. De ständigt uppdaterade sändningarna kan ses på HSBs Facebook-sida samt HSBs Youtube-kanal.

Norska luftförsvaret i beredskap

Bospargris HSBReklamgrisarna som har måtten 6,2 x 4,6 meter har slitit sig från sina förtöjningar och driver nu enligt uppgift i rakt nordvästlig riktning mot norska gränsen.

Informationen om att norska luftförsvaret nu reagerat och betecknar grisarna som svenska drönare, har inte ännu bekräftats.
– Vi beklagar naturligtvis om grisarna skapar friktion mellan de två broderländerna, kommenterar Caroline Hedlund.

Tax fripassagerare

– Det har också kommit obekräftade uppgifter om att en tax synts hänga i en av linorna på en av bospargrisarna, och vi vill bara poängtera att vi inte har säker information om detta.

Taxen ska ha bitit en av linorna, som då brustit, varefter hela ekipaget lämnade Säffle vid ca 10.30 på förmiddagen. Svenska Kennelklubben har dementerat att en tax attackerar så stora djur, men det finns alltså inte säkra uppgifter kring detta.

Allmänheten uppmanas hålla uppsikt

– HSB vill understryka att inga djur kommit till skada i denna incident – varken gris eller tax. Men vi uppmanar allmänheten att hålla uppsikt i trakten av Dalarna och Sunne. Vi skulle uppskatta all form av information som kan leda till att grisarna infångas, avslutar Caroline Hedlund.