Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsrätten i fokus på HSB-båten 2015

04 maj 2015 Matnyttiga föreläsningar med fokus på bostadsrätt, utställare inom fastighetsbranschen och möjlighet att knyta nya kontakter – i september är det dags för den flytande mässan HSB-båten som samlar över tusen deltagare från bostadsrättsföreningar och HSB-föreningar från hela landet. Individuell anmälan öppnar 25 maj.

HSB-båten är ett arrangemang som äger rum vartannat år i HSB Riksförbunds regi. Det vänder sig till styrelser i HSBs omkring 3 900 bostadsrättsföreningar över hela landet. I september avgår den femte HSB-båten i ordningen med Viking Cinderella Stockholm-Mariehamn tur och retur.

Föreläsningar och juridiska frågor

Under kryssningen, som äger rum 13–14 september, erbjuds ca 16 olika föreläsningar vid sammanlagt 32 föreläsningstillfällen. De spänner över ämnen som t ex fastighetsjuridik, energi, brandskydd, klimat och miljö, vattenskador, belysning, fastighetsägaransvar, grannsamverkan och trygghet i boendet. Utvärderingar från tidigare resor visar att seminarieprogrammet varit mycket uppskattat. En nyhet på HSB-båten 2015 är "speed-dating" med HSB Riksförbunds jurister då brf-styrelser kan stämma av aktuella frågor.

Minimässa ombord

Ett 40-tal av HSBs ramavtalsleverantörer har hittills anmält sig till minimässan ombord på HSB-båten. På plats kommer de att visa allt från VVS- och el-artiklar till vitvaror, fönster, lekplatsutrustning, balkonger, tvättstugeutrustning och lösningar för ventilation och bredband för att ta några exempel.

Gruppbokning via HSB-föreningar

I dagsläget har 11 HSB-föreningar gjort preliminära gruppbokningar för totalt ca 1 200 deltagare. De HSB-föreningar som gjort gruppanmälan för förtroendevalda är: HSB Dalarna, Nordvästra Götaland, Stockholm, Sydost, Södermanland, Södra Norrland, Södertälje, Södertörn, Umeå, Värmland och Östra.

Individuell bokning öppnar 25 maj

Måndag 25 maj öppnar den individuella bokningen hos Viking Line för HSB-båten 2015 på tel 08-452 40 40. Där kan styrelsemedlemmar i de HSB-bostadsrättsföreningar som inte redan är gruppanmälda, anmäla sig. I priset 990 kr/person ingår hyttplats, middag, frukost och lunch samt alla föreläsningar. Incheckning till HSB-båten sker söndag 13 september kl 15.00 i Vikingterminalen i Stadsgården, Stockholm. Båten är tillbaka i Stockholm måndag 14 september kl 15.30.