Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energiministern svarar på HSBs debattartikel

22 januari 2015 Skattereduktion kan bli aktuell även för lägenhetsinnehavare.

Energiminister Ibrahim Baylan (S) svarade igår på den debattartikel, undertecknad av HSBs ordförande Anders Lago med flera, som tidigare denna månad publicerades i Sydsvenskan (7/1). Skattereduktion för privatpersoner som vill producera egen el kan bli aktuell även för lägenhetsinnehavare. Åtminstone ska regeringen utreda möjligheterna för detta.

”Skattereduktionen kommer att följas upp och utvärderas. Regeringen kommer också att undersöka möjligheterna att ytterligare underlätta för privatpersoner som vill producera egen el, och att låta fler, exempelvis lägenhetsinnehavare som är andelsägare av förnybar el, få del av skattereduktionen”, skriver energiminister Baylan i Sydsvenskan (21/1).

I den ursprungliga debattartikeln (7/1) krävde HSB, med flera, bland annat att regeringen skyndsamt skulle utreda hur också de som bor i lägenhet skulle kunna stärka sin ställning på elmarknaden och bidra till energiomställningen. Ett krav som nu alltså tycks ha fått gehör hos Ibrahim Baylan. HSBs ordförande Anders Lago välkomnar beskedet:
”Ibrahim Baylans besked i dag är ett första viktigt steg för att även de som bor i lägenhet kan vara med och bidra till energiomställningen på ett rättvist sätt. Nu kommer vi att noggrant följa detta så att löftet om utredning blir verklighet”, säger han.

Debattartikeln skrevs av HSB tillsammans med Naturskyddsföreningen, Sveriges Konsumenter, Hyresgästföreningens Riksförbund, Sala-Heby solelförening, OX2:s vindkraftskooperativ och Oberoende Elhandlare och Solkompaniet.