Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB arrangerar seminarium om ny social bostadspolitik

03 mars 2015 Hur skapar vi en ny social bostadspolitik i Sverige? Det är tema för ett frukostseminarium som HSB Riksförbund arrangerar i Stockholm onsdag 18 mars.

Sveriges Byggindustrier släppte i februari en rapport som visar att regeringens mål med 250 000 nya bostäder till år 2020 kan bli svårt att uppnå. Orsakerna är bland annat bolånetaket, eventuella kommande amorteringskrav, resurssvaga hushåll och brist på kapital i byggsektorn för att satsa stort på hyresrätter.

HSB breddar debatten
Den bostadspolitiska debatten har de senaste åren till stor del handlat om hur fler ska kunna efterfråga bostäder med dagens bostadspolitik. Nu breddar HSB den frågeställningen och tar den vidare. Med utgångspunkt i Sveriges Byggindustriers rapport ordnar HSB Riksförbund ett frukostseminarium onsdag 18 mars på Fleminggatan 41 i Stockholm. Frågorna som kommer att lyftas är:

  • Hur har den sociala bostadspolitiken förändrats från 90-talet till idag?
  • Vad har det fått för konsekvenser?
  • Hur skulle en ny social bostadspolitik kunna se ut?

I panelen ingår Mona Sahlin, fd partiledare (S) och fd samhällsbyggnadsminister, Ewa Thalén-Finné, bostadspolitisk talesperson (M), Hans Lind, professor i fastighetsekonomi på KTH Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke och Anders Lago, förbundsordförande HSB

Seminariet, som är kostnadsfritt och öppet för alla, pågår 8-8.45 i HSB-salen på Fleminggatan 41 i Stockholm. Frukost serveras från 7.30. Anmälan till seminariet ska göras senast 13 mars.