Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Värmland bygger bostadsrätter på Hammarö

12 mars 2015 47 nya lägenheter med strålande utsikt över Vänern – i höst är det byggstart för HSB Värmlands nya projekt brf Lillängshamnen på Hammarö utanför Karlstad med planerad inflyttning 2017.

Senast HSB byggde på Hammarö var 1992 då brf Mörmogärdet uppfördes.
– Det är väldigt roligt att vi nu kan presentera ett nytt projekt med ett fantastiskt fint läge och på cykelavstånd från Karlstad centrum, säger Pär Ekholm, marknads- och kommunikationsansvarig på HSB Värmland.

Skydd mot dubbla boendekostnader
Lillängshamnen ligger på bekvämt gångavstånd från Hammarös centralort Skoghall, där kommunen planerar en uppfräschning av centrum. I Lillängshamnen finns bland annat en gästhamn, ett välbesökt fiskrökeri och promenadstråk vid vattnet.
HSB brf Lillängshamnen ska byggas i två punkthus med totalt 47 lägenheter. Alla lägenheter kommer ha balkonger mot söder och utsikt över Vänern. I priset för lägenheterna ingår en försäkring som skyddar mot dubbla boendekostnader upp till nio månader ifall man inte får sin förra bostad såld.

Miljöcertifierade hus
Försäljningen av projektet startar nu i april. 
– Men vi har redan nu ett 40-tal intressenter som har hört av sig. Hammarö är väldigt populärt och har de högsta villapriserna i länet, men relativt få bostadsrätter till salu, säger Pär Ekholm.
Husen kommer som alla annan nyproduktion i HSB att vara miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad. Byggstart av HSB brf Lillängshamnen är planerad till oktober-november i år och inflyttning kan ske under våren 2017.