Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Inga spår efter försvunna bospargrisen

04 maj 2015
Det finns fortfarande inga spår efter den flygande Bospargrisen som försvann i Göteborg under HSBs visningshelg i slutet av april.
- Vi misstänker i dagsläget inget brott, säger Jennie Lindquist, marknadskoordinator på HSB Göteborg som nu har utlyst en hittelön på 1 000 kr till den som kan lämna tillbaka grisen.

Det var under visningshelgen 25–26 april som dramat med den uppblåsbara så kallade Bospargrisen utspelade sig. Den används för att marknadsföra nya HSB-projekt och denna gång hade den chockrosa grisen förankrats vid HSBs sista projekt i Kvillebäcken, brf Cinnober där 90 bostadsrättslägenheter ska stå inflyttningsklara i början av 2018.

Fylld med helium

– Bospargrisen är ju ganska stor så vi var flera personer som hjälptes åt att fylla den med helium fredagen före visningen. Vi märkte då att den var väldigt stark och förankrade den därför mycket väl, berättar Jennie Lindquist, marknadskoordinator på HSB Göteborg.
På söndagen när Jennie Lindquist anlände till visningen av den plats där brf Cinnober ska byggas, var grisen försvunnen.
- Jag gick upp på det angränsande Ramberget där man har bra utsikt över nejden, men jag kunde inte se den någonstans.

Hittelön 1 000 kronor

Bospargrisen, som är närmare 5 meter lång och 3 meter hög, är prydd med HSB-skölden. Vid försvinnandet blåste sydvästlig vind. En vittnesuppgift gjorde gällande att grisen fastnat i ett staket några kilometer bort, men vid närmare kontroll fanns den inte där.
– Den som vet var bospargrisen befinner sig och kan lämna tillbaka den oskadd, får 1 000 kr i hittelön, säger Jennie Lindquist.
Försvinnande har uppmärksammats i såväl radio, som i artiklar i GP och GT.

Förtur till nybyggda lägenheter för HSBs bosparare

Trots missödet med grisen, kom många besökare till markvisningen av brf Cinnober i Kvillebäcken som säljstartas i höst. Bosparare har förtur till lägenheterna, precis som vid alla andra nyproduktionsprojekt i HSB.
Nyfiken på HSB brf Cinnober? Läs mer här.
Tips om den försvunna Bospargrisen lämnas till Jennie Lindquist.